Powered by

Γ. Τοφινής: Θα έχουμε μια πάρα πολύ καλή σεζόν με αυξημένες πληρότητες-Υπερπλήρη τα ξενοδοχεία για τον Κατακλυσμό

Μια πάρα πολύ καλή τουριστική σεζόν, η οποία δεν αποκλείεται να ξεπεράσει ακόμη και την περσινή, διανύει η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, με τις πληρότητες να είναι ήδη σε πολύ υψηλά επίπεδα και τον μήνα Μάιο να κλείνει με αρκετά καλό και θετικό πρόσημο, παρότι οι πρώτες δύο εβδομάδες ήταν κάπως μουδιασμένες.

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή η Αγία Νάπα είναι σχεδόν γεμάτη, ενώ οι ενδείξεις για τους επόμενους μήνες είναι αρκετά ευοίωνες με τις πληρότητες των ξενοδοχείων να αναμένεται να φθάσουν τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο στο 95% με 98%.

Μιλώντας στο InBusinessNews, και ερωτηθείς ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνονται για τον τουρισμό στην επαρχία, ο πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Αμμοχώστου, Γιώργος Τοφινής, είπε πως «τα πράγματα πάνε πάρα πολύ καλά».

«Αν και οι κρατήσεις ήταν αυξημένες στην αρχή, τώρα πλέον έρχονται να ισοζυγίσουν λίγο και να κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρσι, τα οποία ήταν πάρα πολύ καλά και πάλι», πρόσθεσε.

Οι κρατήσεις

Σύμφωνα με τον κ. Τοφινή, «από πλευράς κρατήσεων γενικά η περιοχή μας είναι γύρω στο 10% με 15% πιο πάνω σε σχέση με πέρσι, στοιχείο που καταδεικνύει ότι θα έχουμε μία πάρα πολύ καλή σεζόν με αυξημένες πληρότητες».

«Κάποια ξενοδοχεία που είχαν υψηλή πληρότητα πέρσι, δεν έχουν περιθώριο να αυξήσουν περαιτέρω την πληρότητά τους», εξήγησε.

Κληθείς να αναφερθεί στις πληρότητες των ξενοδοχείων, ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ Αμμοχώστου ανέφερε πως «είχαμε σημαντική αύξηση στις πληρότητες τον Απρίλιο λόγω και του Πάσχα». Οι δύο πρώτες εβδομάδες του Μαΐου, συνέχισε, ήταν λίγο πίσω, αλλά πλέον οι πληρότητες είναι σε πολύ καλά επίπεδα.

«Αυτή τη στιγμή η Αγία Νάπα είναι σχεδόν γεμάτη, με πληρότητες που φθάνουν ή/και ξεπερνούν 85% με 90%. Μιλάμε για μία πάρα πολύ υψηλή πληρότητα για μήνα Μάιο. Συνολικά, όμως, για τον μήνα, οι πληρότητες λόγω του ότι -όπως ανέφερα- οι πρώτες δύο εβδομάδες ήταν πιο κάτω-, κυμαίνονται στο 65% με 70% που κι αυτό είναι ένα αρκετά καλό και υψηλό ποσοστό», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τοφινής, αφού υπενθύμισε πως ο Μάιος ήταν πάντα ένας από τους καλούς μήνες της τουριστικής περιόδου εν καιρώ ρωσικής αγοράς, τόνισε ότι «το γεγονός πως καταφέραμε σήμερα να καταγράφουμε αρκετά υψηλές πληρότητες, δείχνει ότι με εντατικές και επίπονες προσπάθειες καταφέραμε όχι μόνο να καλύψουμε, αλλά και να υπερκαλύψουμε το κενό που δημιουργήθηκε μετά την απώλεια της ρωσικής αγοράς προσελκύοντας πλέον πολλές αγορές, κυρίως από πρώην ανατολικές χώρες όπως Ουγγαρία, Πολωνία, βαλτικές χώρες, κ.ά.».

Υπερπλήρη τα ξενοδοχεία για τον Κατακλυσμό

Σε ό,τι αφορά το τριήμερο του Κατακλυσμού και τις ενδείξεις για τον Ιούνιο, είπε ότι «με βάση τις ενδείξεις που έχουμε, ο Ιούνιος θα είναι άλλος ένας πάρα πολύ καλός μήνας για τον τουρισμό. Ο Κατακλυσμός είναι γεμάτος και τα ξενοδοχεία είναι ήδη υπερπλήρη και είναι δύσκολο να βρεις σήμερα ελεύθερα δωμάτια».

«Όσο πλησιάζουμε προς τους κατ’ εξοχήν καλοκαιρινούς μήνες-Ιούλιο και Αύγουστο-θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να βρεις δωμάτια, λόγω του ότι τα ξενοδοχεία θα είναι υπερπλήρη», υπέδειξε.

«Σίγουρα τον Αύγουστο θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεις κάποιος ένα ξενοδοχείο για διαμονή ενός ή δύο βραδιών. Θα πρέπει να κλείσεις διαμονή από τέσσερα βράδια και πάνω για να μπορέσει ένα ξενοδοχείο να δώσει δωμάτιο», υπογράμμισε περαιτέρω.

Σημειώνεται πως, όπως εξήγησε στο InBusinessNews ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ Αμμοχώστου «τόσο ο Ιούλιος όσο και ο Αύγουστος έχουν ακόμη διαθεσιμότητα, μίας και οι κρατήσεις κυμαίνονται αυτή τη στιγμή γύρω στο 70%, ένα ποσοστό που όσο πλησιάζουμε σε αυτούς τους μήνες θα αυξάνεται συνεχώς για να κυμανθεί στα περσινά ή και υψηλότερα επίπεδα, όπου οι πληρότητες έφθαναν στο 95% με 98%».

«Τα μηνύματα είναι αρκετά ενθαρρυντικά και δείχνουν ότι, εάν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο, θα έχουμε μία πάρα πολύ καλή τουριστική σεζόν, η οποία αν δεν είναι σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρσι, τουλάχιστον, θα είναι στα ίδια επίπεδα με την περσινή που ήταν επίσης μία πάρα πολύ καλή σεζόν», κατέληξε ο κ. Τοφινής.

Δειτε Επισης

Η Emirates ενισχύει την παρουσία της στο Roland-Garros 2025 για 13η συνεχόμενη χρονιά
Olea Events Venue: Ο νέος χώρος για φιλοξενία γάμων, βαφτίσεων, εταιρικών και άλλων εκδηλώσεων στον Πρωταρά
Property Gallery: Επαναλειτουργεί το ιστορικό Pendeli Resort στις Πλάτρες
Ryanair: Αναστέλλει τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ μέχρι τέλος Ιουλίου-«Χάνουμε την υπομονή μας»
Aegean: Δυναμικό ξεκίνημα το πρώτο τρίμηνο του 2025 με 3,1 εκατ. επιβάτες
Ελληνικός τουρισμός: Ποιος πάει που, πόσο μένει και πόσα ξοδεύει
Γ. Τοφινής: Θα έχουμε μια πάρα πολύ καλή σεζόν με αυξημένες πληρότητες-Υπερπλήρη τα ξενοδοχεία για τον Κατακλυσμό
13ος μισθός για όλους τους εργαζόμενους στην ξενοδοχειακή βιομηχανία-Θεσμοθετείται με απόφαση της Κυβέρνησης
Πρόταση στην Επ. Εμπορίου για άδεια λειτουργίας κέντρων αναψυχής με αίτηση ελέγχου πυρασφάλειας
Εκποίηση αντικειμένων και εξοπλισμού στο ξενοδοχείο Nereus λόγω ριζικής ανακαίνισης