powered by

Βιλερουά (ΕΚΤ): Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες κινήσεις στα επιτόκια

Η ομαλοποίηση των επιτοκίων στη ζώνη του ευρώ δεν έχει μάλλον ολοκληρωθεί, δήλωσε την Τρίτη ο υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.

«Αυτή η εξομάλυνση δεν έχει μάλλον ολοκληρωθεί και είναι πιθανό να το δούμε αυτό στο διοικητικό μας συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Βιλερουά, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της Τράπεζας της Γαλλίας, σε ομιλία του.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, το οποίο καθορίζει τη νομισματική πολιτική για τη ζώνη του ευρώ, είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει στις 5 Ιουνίου, με τις χρηματοπιστωτικές αγορές να αναμένουν ότι θα μειώσει το βασικό επιτόκιο της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο 2,00% από 2,25%.

Μια τέτοια κίνηση θα σηματοδοτούσε την όγδοη κατά σειρά μείωση επιτοκίων της ΕΚΤ, αντανακλώντας τις ανησυχίες για την υποτονική οικονομική δραστηριότητα και την τιθάσευση του πληθωρισμού.

«Το γαλλικό στοιχείο για τον πληθωρισμό του Μαΐου, που δημοσιεύθηκε το πρωί στο χαμηλό επίπεδο του 0,6%, είναι ένα ακόμη πολύ ενθαρρυντικό σημάδι του αποπληθωρισμού σε δράση», δήλωσε ο Βιλερουά.

Δειτε Επισης

Timur Turlov: Η Κύπρος ιδανική ευρωπαϊκή πύλη προς τις παγκόσμιες αγορές για την Freedom Holding Corp.
Εκσυγχρονίζεται το Κεντρικό Αρχείο Πληροφοριών για εκδότες ακάλυπτων επιταγών
Σίμκους: Η ΕΚΤ αντιμετωπίζει μεγαλύτερο κίνδυνο για πληθωρισμό κάτω του 2%
Οι τέσσερις προκλήσεις στην αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών-Πού εστιάζει ο SSM
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Ψηφιακό το μέλλον και για τον τραπεζικό τομέα-Το μοντέλο των digital banks
Ολοκληρώθηκε ο ένατος διαγωνισμός European Money Quiz-Πρώτη συμμετοχή για την Κύπρο
Απορρίφθηκε έφεση σε υπόθεση της Marfin...Επικυρώθηκε πρόστιμο €50.000 από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου
Επικύρωση αναστολής διαπραγμάτευσης μετοχών της Ελληνικής Τράπεζας από Συμβούλιο ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Πόσες μετοχές αγόρασε στο πλαίσιο αγοράς ιδίων μετοχών
Εισαγωγή 317.817 νέων μετοχών της Τράπεζας Κύπρου στο ΧΑΚ και στο ΧΑ-Πότε αρχίζει η διαπραγμάτευσή τους