powered by

Παν. Νεάπολις Πάφος: Εικονική ποινική δίκη για την ενδοοικογενειακή βία από φοιτητές της Νομικής Σχολής

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 18 Μαΐου 2025, στο Αμφιθέατρο «Αμμόχωστος» του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, η ετήσια Εικονική Ποινική Δίκη, η οποία είχε ως αντικείμενο την ενδοοικογενειακή βία, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ν. 3500/2006.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο της πρακτικής νομικής εκπαίδευσης των φοιτητών του τέταρτου έτους της ελληνικής κατεύθυνσης.

Στόχος της δράσης ήταν η βιωματική κατανόηση της ποινικής διαδικασίας και η πρακτική εξάσκηση των φοιτητών σε σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα, με έμφαση στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας μέσα από τον λόγο, τη γνώση και τον θεσμικό ρόλο της Δικαιοσύνης.

Φοιτητές του 4ου έτους ανέλαβαν ρόλους δικαστών, συνηγόρων, κατηγόρων, μαρτύρων και κατηγορουμένου, παρουσιάζοντας αξιοσημείωτη ετοιμότητα, νομική επιχειρηματολογία και ακαδημαϊκή συνέπεια.

Η δράση παρακολουθήθηκε από μέλη ΔΕΠ, συμφοιτητές αλλά και επαγγελματίες του νομικού κλάδου που τίμησαν με την παρουσία τους την πρωτοβουλία, εκφράζοντας θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσης και την κοινωνική ευαισθησία της θεματικής.

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος επιβεβαιώνει μέσα από πρωτοβουλίες αυτού του είδους τη δέσμευσή του στην παροχή ποιοτικής, φοιτητοκεντρικής και πρακτικά προσανατολισμένης νομικής εκπαίδευσης, που εστιάζει στην ηθική, την ευθύνη και τη συμβολή της νομικής επιστήμης στην κοινωνία.

Δειτε Επισης

Παν. Νεάπολις Πάφος: Εικονική ποινική δίκη για την ενδοοικογενειακή βία από φοιτητές της Νομικής Σχολής
Τα συμπεράσματα ημερίδας για την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας που διοργάνωσε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου
Στρατηγική συνεργασία Astras Oncology Network και Genekor Medical SA-Ο κεντρικός άξονας και οι βασικοί της πυλώνες
Η ψυχική υγεία των νέων στην Κύπρο: Από τη σιωπή στη δράση-Αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και προοπτικές
Ανοιχτή πρόσκληση στον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης για στήριξη από το Λάρνακα 2030
Επιχειρηματική αποστολή ΚΕΒΕ στη Φινλανδία-Ενίσχυση συνεργασίας σε ναυτιλία και της θαλάσσια τεχνολογία
Μάριος Καπιρής: Ηγεσία στη μείωση ψηφιακής βλάβης και προστασία της ιδιωτικότητας
Ολύμπιος Τουμάζου: Οι νέες διατροφικές τάσεις και η σύνδεσή τους με τη μείωση βλάβης
«Σπάζοντας» το ταμπού της διαδοχής-Εντυπωσιακή προσέλευση στην εκδήλωση της C Business Advisors
Η σύσταση της AMLA, οι αναβαθμισμένες απαιτήσεις και οι προκλήσεις συμμόρφωσης για τις ξένες επιχειρήσεις εντός της Ε.Ε.