Powered by

Γιώργος Παπαναστασίου: Κάλεσε επενδυτές από το Κατάρ να διερευνήσουν ευκαιρίες στην Κύπρο

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, κάλεσε επιχειρηματίες και επενδυτές από το Κατάρ να εξετάσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος σε ένα ευρύ φάσμα τομέων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Κατάρ, ο κ. Παπαναστασίου συναντήθηκε με τον Β’ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου, Ράσιντ μπιν Χάμαντ Αλ-Άθμπα, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στη Ντόχα με στόχο την ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τρόποι ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Κατάρ, ενώ τονίστηκε το επενδυτικό δυναμικό και στις δύο οικονομίες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προώθηση συνεργασιών και κοινών επενδυτικών εγχειρημάτων μεταξύ κυπριακών και καταριανών επιχειρήσεων.

Ο κ. Αλ-Άθμπα εξήρε τις φιλικές και μακροχρόνιες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και εξέφρασε την ετοιμότητα του Επιμελητηρίου να στηρίξει την περαιτέρω σύσφιξη των επιχειρηματικών δεσμών. Τόνισε επίσης ότι το Κατάρ διαθέτει ένα ανταγωνιστικό επενδυτικό περιβάλλον, ενισχυμένο με κίνητρα και ρυθμιστικές διευκολύνσεις, και σημείωσε το αυξανόμενο ενδιαφέρον Καταριανών επενδυτών για την Κύπρο.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαναστασίου πρότεινε τη σύσταση κοινής τεχνικής επιτροπής για την ενίσχυση της επιχειρηματικής συνεργασίας, αξιοποιώντας το Μνημόνιο Συναντίληψης που έχει ήδη υπογραφεί μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων.

Τονίζοντας τη στρατηγική τοποθεσία της Κύπρου και την ιδιότητά της ως κράτος-μέλος της ΕΕ, ο Υπουργός προσκάλεσε τους επιχειρηματίες του Κατάρ να επενδύσουν σε τομείς όπως η ακίνητη περιουσία, οι υποδομές, η πληροφορική, η τεχνητή νοημοσύνη και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, απηύθυνε πρόσκληση προς τους Καταριανούς επενδυτές να συμμετάσχουν στο Investopia Forum, το οποίο θα διεξαχθεί στην Κύπρο από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου 2025.

Δειτε Επισης

Οριακά κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Γιώργος Παπαναστασίου: Κάλεσε επενδυτές από το Κατάρ να διερευνήσουν ευκαιρίες στην Κύπρο
Ετήσια αύξηση στις μέσες μηνιαίες απολαβές το δ΄ τρίμηνο του 2024-Τι ισχύει για άνδρες και γυναίκες
ΚΕΒΕ: Αφετηρία συντονισμένης προσπάθειας αντιστροφής του brain drain σε brain gain το «Minds in Cyprus»
Τα ταλέντα της Κύπρου που διαπρέπουν στο εξωτερικό και γιατί τώρα είναι η πιο κατάλληλη ώρα να επιστρέψουν
Μια Κύπρος που αλλάζει και ανοίγει νέους ορίζοντες για ταλέντα και επιχειρήσεις με οικονομία βασισμένη στην γνώση
Ευγένιος Ευγενίου: Μεγαλώνουν και έχουν ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό οι ξένες εταιρείες στην Κύπρο
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ήδη προορισμός για ταλέντα η Κύπρος, το παραγωγικό μας μοντέλο έχει καταστεί δυναμικό
Οι τέσσερις βασικές παρεμβάσεις στο σχέδιο δράσης για επαναπατρισμό ταλέντου-«Σας καλώ να επιστρέψετε»
Απλούστευση υποχρεώσεων και μείωση κόστους για επιχειρήσεις κατά 400 εκατ. ευρώ τον χρόνο προτείνει η Κομισιόν