Powered by

Εντυπωσιακό ενδιαφέρον στο Λονδίνο για το «Minds in Cyprus»-Μια πρωτοβουλία στρατηγικής σημασίας

Πραγματοποιείται το απόγευμα της Τετάρτης στο Λονδίνο, προεξάρχοντος του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, η πρώτη εκδήλωση στο πλαίσιο της εμβληματικής εκστρατείας «Minds in Cyprus», η οποία αποσκοπεί στον επαναπατρισμού ταλέντων στην Κύπρο.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, πρόκειται για μία πρωτοβουλία στρατηγικής σημασίας που εντάσσεται στον πυρήνα του κυβερνητικού σχεδιασμού για τη μετάβαση της χώρας μας σε ένα νέο παραγωγικό πρότυπο: την οικονομία της γνώσης, με έμφαση στην αξιοποίηση του επιστημονικού και επαγγελματικού κεφαλαίου της κυπριακής διασποράς.

Η εκδήλωση, την οποία συνδιοργανώνουν η Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Invest Cyprus και το ΚΕΒΕ, προσθέτει, έχει ήδη προσελκύσει εντυπωσιακό ενδιαφέρον, με πάνω από 750 Κύπριους του Ηνωμένου Βασιλείου, νέους επιστήμονες, επαγγελματίες, φοιτητές, να συμμετέχουν.

«Η μαζική ανταπόκριση αποτελεί ένα σαφές μήνυμα εμπιστοσύνης και προοπτικής, αντανακλώντας το διαρκώς ενισχυόμενο κύρος της κυπριακής οικονομίας στους τομείς της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και της επιστημονικής έρευνας», τονίζει.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν επίσης υψηλόβαθμα στελέχη από 20 μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και Κέντρα Αριστείας, με στόχο την παρουσίαση των δυνατοτήτων της σύγχρονης κυπριακής αγοράς εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρουσιάσει το ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για τον Επαναπατρισμό Ταλέντου, το οποίο καταρτίστηκε ως αποτέλεσμα μιας ενιαίας στρατηγικής προσέγγισης από τα συναρμόδια Υπουργεία.

Το Σχέδιο, σύμφωνα με τον κ. Λετυμπιώτη, αποτελεί μέρος της εθνικής στρατηγικής για την ενίσχυση της σύνδεσης με τους Κύπριους του εξωτερικού και περιλαμβάνει πολιτικές που αφορούν την εργασία, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, τη φορολογία, την παιδεία και την οικογενειακή επανένταξη.

Πρόκειται, εξηγεί, για μια συνεκτική και στοχευμένη δέσμη μέτρων που διαμορφώνει το πλαίσιο, ώστε κάθε Κύπριος και Κύπρια που διαπρέπει στο εξωτερικό να μπορεί να επιστρέψει και να συνεχίσει τη σταδιοδρομία και τη ζωή του στην πατρίδα.

«Η Κύπρος του σήμερα, με ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, αισθητή μείωση της ανεργίας σε ιστορικά χαμηλά, αύξηση της απασχόλησης στο υψηλότερο ποσοστό που καταγράφηκε, αυξημένες ευκαιρίες και ένα θεσμικό περιβάλλον που προάγει τη σταθερότητα, την καινοτομία και την ασφάλεια, είναι έτοιμη να υποδεχθεί πίσω το ανθρώπινο δυναμικό της και να επενδύσει στη δημιουργικότητα και στις δεξιότητές του», υπογραμμίζει

Σημειώνεται πως, στο πλαίσιο της εκδήλωσης περιλαμβάνονται δύο θεματικές συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, ενώ θα ακολουθήσει ανοικτός διάλογος με ερωτήσεις των συμμετεχόντων προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η πρωτοβουλία «Minds in Cyprus» σηματοδοτεί την αρχή μιας συντονισμένης εθνικής προσπάθειας: να μετατρέψουμε τη φυγή μυαλών σε επιστροφή προοπτικής, αξιοποιώντας το πολύτιμο ανθρώπινο απόθεμα της πατρίδας μας.

Τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη θα συνοδεύσουν στο Λονδίνο ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Ειρήνη Πική, ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Νικόδημος Δαμιανού, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο θα μεταδίδεται διαδικτυακά στο https://youtu.be/edx7GGTFiTs.

Δειτε Επισης

Σημαντική άνοδος στο ΧΑΚ εν μέσω αυξημένου όγκου συναλλαγών
Εντυπωσιακό ενδιαφέρον στο Λονδίνο για το «Minds in Cyprus»-Μια πρωτοβουλία στρατηγικής σημασίας
Στη Ντόχα ο Γιώργος Παπαναστασίου...Στο επίκεντρο οι εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις Κύπρου-Κατάρ
Νίκος Χριστοδουλίδης: Αντανάκλαση της θετικής δυναμικής της οικονομίας μας οι εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν
Εγκρίνει το σχέδιο δράσης για επιστροφή ταλέντων στην Κύπρο το Υπουργικό-Τεράστιο το ενδιαφέρον για την εκδήλωση στο Λονδίνο
Χαιρετίζει αλλά κρατά μικρό καλάθι για τις εξαγγελίες για Λεμεσό το ΕΒΕΛ-Ζητά σαφή και δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα
Εισιτήριο επιστροφής για Κύπριους που διαπρέπουν στο εξωτερικό...Η πρωτοβουλία Minds in Cyprus ως «πράξη πίστης»
Ανοδικά έκλεισε το ΧΑΚ τη Δευτέρα
ΥΠΟΙΚ για προβλέψεις Κομισιόν: Επιβεβαιώνεται η σταθερή πρόοδος, η ανθεκτικότητα και η δυναμική της οικονομίας
Εαρινές προβλέψεις Κομισιόν: Συνέχιση οικονομικής ανάπτυξης στην Κύπρο-Ο κύριος κίνδυνος για την οικονομία