powered by

Women in STEAM: Η Cyta αναδεικνύει τη δυναμική των γυναικών στην τεχνολογία

H Cyta διοργανώνει το συνέδριο «Women in STEAM: Απελευθερώνοντας τη δύναμη των γυναικών στον κόσμο της τεχνολογίας», στο Αμφιθέατρο των Κεντρικών της Γραφείων στη Λευκωσία, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αναδεικνύει τον ρόλο των γυναικών στους τομείς STEAM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες και Μαθηματικά), σε μια εποχή όπου η καινοτομία χρειάζεται πολυφωνία και νέες οπτικές.

Καθώς η ψηφιακή μετάβαση της Κύπρου προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, γίνεται ξεκάθαρο ότι η παρουσία των γυναικών στην επιστήμη και την τεχνολογία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη της χώρας. Η εκδήλωση της Cyta θέτει το ζήτημα με πρακτικό τρόπο, αναδεικνύοντας την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον όπου οι γυναίκες μπορούν να εξελιχθούν και να προσφέρουν.. Για πρώτη φορά, συγκεντρώνονται σε ένα συνέδριο στοιχεία, εμπειρίες και ιδέες με στόχο να μεταμορφώσουν το μέλλον της τεχνολογίας στη χώρα μας.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Μαΐου 2025, στις 8:30 π.μ. Μέσα από ομιλίες και παρεμβάσεις από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, το πρόγραμμα φωτίζει τις προκλήσεις και τις προοπτικές για τις γυναίκες στην επιστήμη και την τεχνολογία.

Ανάμεσα στους ομιλητές, η Πρόεδρος του Οργανισμού, Μαρία Τσιάκκα, απόφοιτος του ΜΙΤ στον τομέα της Χημικής Μηχανικής, που θα αναφερθεί στον ρόλο που διαδραματίζουν τα στερεότυπα στις προσδοκίες για τις γυναίκες στον χώρο της τεχνολογίας και στην ανάγκη να μεγαλώνουμε παιδιά χωρίς περιορισμούς.

Στη συνέχεια, η κεντρική παρουσίαση της εκδήλωσης, «Mind the Gap: Ψηφιακή Πρόσβαση, Εκπαίδευση & Ίσες Ευκαιρίες», θα επικεντρωθεί στα ζητήματα ψηφιακής πρόσβασης, εκπαίδευσης και ισότητας ευκαιριών, με στόχο την εξάλειψη των ανισοτήτων από τη βάση του εκπαιδευτικού συστήματος.

Η έρευνα SheSTEAM που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά, αποτελεί μια πρωτοποριακή καταγραφή της θέσης των γυναικών στο τεχνολογικό και επιστημονικό οικοσύστημα της Κύπρου. Θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με σημαντικές εισηγήσεις από όλους τους τομείς – δημόσιο, επιχειρηματικό και πανεπιστημιακό – για τις επόμενες στρατηγικές κινήσεις προς μια πιο ισορροπημένη εκπροσώπηση.

Η ενότητα «Leadership Reboot» ρίχνει φως στην ανάγκη για περισσότερες γυναίκες στην τεχνολογική ηγεσία.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με networking cocktail.

Το συνέδριο απευθύνεται σε προσκεκλημένους από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ περιορισμένος αριθμός θέσεων θα διατεθεί, με σειρά προτεραιότητας, για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή, κάντε κλικ εδώ.

Οργανωτής: Cyta

Συντονιστής: IMH

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης: Περηφάνεια της πολιτείας για τη νέα πτέρυγα του ΕΠΚ - Προτεραιότητα η ποιοτική τριτοβάθμια εκπαίδευση
Μαρίνα Χατζημανώλη: Tα γαλάζια επαγγέλματα ευκαιρία πετυχημένης σταδιοδρομίας
Σημαντική η συνεισφορά του Πανεπιστημίου Κύπρου σε εκπαίδευση, έρευνα, οικονομία-Στον ΠτΔ η μελέτη αποτυπώματος
Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για διεκδίκηση υποτροφιών για μεταπτυχιακά σε κλάδους της ναυτιλίας
Παν. Νεάπολις Πάφος-Δημοκρίτειο Παν. Θράκης: Νέο κοινό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη Διοίκηση Έργου
Εκτός easyHotel ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου-Νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς με μοναδικό μέτοχο την Tristan Capital Partners
Η νέα Οδηγία της ΚΤΚ για παρεμπόδιση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας
Το Jeep Club CY και ο ΠΑΣΥΚΑΦ διοργανώνουν για 4η συνεχή χρονιά τη φιλανθρωπική εκδήλωση «Jeep Invasion 4» στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Αμετάβλητο το πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Στα €580,6 εκατ ή 1,6% του ΑΕΠ
Ένα «διαμάντι» στον Κόλπο των Κοραλλίων: Ο απόλυτος προορισμός για ηρεμία, χαλάρωση και μικρές στιγμές πολυτέλειας