Άνοδος στις τιμές πετρελαίου με το βλέμμα στις νέες κυρώσεις του Τραμπ κατά του Ιράν

Ανοδικά κινήθηκε το πετρέλαιο την Πέμπτη, αφού ο Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε νέες κυρώσεις στο Ιράν και καθώς τα ισχυρά κέρδη της της Meta και της Microsoft στήριξαν τις αμερικανικές μετοχές.

Το Brent κέρδισε 1,75%, για να διαμορφωθεί στα 62,13 δολάρια ανά βαρέλι, το αργό (WTI) αυξήθηκε κατά 1,77%, για να κλείσει στα 59,24 δολάρια ανά βαρέλι.

Ο Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι "όποια χώρα ή πρόσωπο αγοράζει πετρέλαιο ή πετροχημικά από το Ιράν δεν θα επιτρέπεται να κάνει καμία επιχείρηση με τις ΗΠΑ".

Το Ομάν δήλωσε ότι ο επόμενος γύρος των αμερικανο-ιρανικών συνομιλιών για τα πυρηνικά που είχε προγραμματιστεί προσωρινά για το Σάββατο 3 Μαΐου θα αναβληθεί για πρακτικούς λόγους.

Νωρίτερα, η ανησυχία για την αύξηση της προσφοράς επιβάρυνε τις τιμές. Η Σαουδική Αραβία λέει σε συμμάχους και εμπειρογνώμονες του κλάδου ότι δεν είναι πρόθυμη να στηρίξει την αγορά πετρελαίου με περικοπές στην προσφορά και ότι μπορεί να διαχειριστεί μια παρατεταμένη περίοδο χαμηλών τιμών, ανέφεραν πηγές στο Reuters.

Play Video

Αρκετά μέλη του ΟΠΕΚ+ θα προτείνουν στην ομάδα να επιταχύνει την αύξηση της παραγωγής τον Ιούνιο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, δήλωσαν τρία άτομα που γνωρίζουν τις συνομιλίες του ΟΠΕΚ+. Οκτώ χώρες του ΟΠΕΚ+ θα συναντηθούν στις 5 Μαΐου για να αποφασίσουν το σχέδιο παραγωγής του Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ, η αμερικανική οικονομία συρρικνώθηκε για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια το πρώτο τρίμηνο, όπως έδειξαν τα στοιχεία την Τετάρτη, κατακλυζόμενη από μια πλημμύρα εισαγωγών, καθώς οι επιχειρήσεις έτρεχαν να αποφύγουν το υψηλότερο κόστος από τους δασμούς και υπογραμμίζοντας τον αποδιοργανωτικό αντίκτυπο της απρόβλεπτης εμπορικής πολιτικής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού GOLD: Η Λεμεσός ως μια πόλη συνώνυμο της φιλοδοξίας και της δυναμικής εξέλιξης
Η CPO φέρνει την Korres στο Mall of Cyprus-Ποιο είναι το ελληνικό brand που κατέφθασε στο εμπορικό κέντρο
Όμιλος Λεπτός: Οι εξαιρετικές επιδόσεις της αγοράς ακινήτων και η Κύπρος ως ασφαλές λιμάνι εν μέσω αβεβαιότητας
Όλα τα αναγκαία μέτρα στα αεροδρόμια, διευθετήθηκε το θέμα της διαμονής για όλους...Η αξιολόγηση του ΣΕΑ
Αλ. Ιωσηφίδης: Ανήσυχη η ναυτιλιακή κοινότητα της Κύπρου-Τα στενά του Ορμούζ και τι θα δημιουργούσε μια πετρελαϊκή κρίση
Ελληνική και Eurobank Κύπρου γίνονται ένα και επαναδιαμορφώνουν τον τραπεζικό χάρτη-Τι αλλάζει για τους πελάτες
Βρίσκει κλειστές πόρτες από τις τράπεζες για δάνειο ο ΑΔΜΗΕ-Ζητά ανάκτηση €250 εκατ. για να συνεχiστει ο GSI
Η συμφόρηση αεροσκαφών στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου... Αποβιβάστηκαν συνολικά 2427 επιβάτες (pics&vid)
Έντονη ανησυχία ΣΑΗ για αλλαγές στην ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού-Δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας
Οι προοπτικές και οι κίνδυνοι για την κυπριακή οικονομία-Το Στρατηγικό Πλαίσιο Δημοσιονομικής Πολιτικής έως το 2028