Powered by

«Θα εξυπηρετούμε ολόκληρη την Ευρώπη από την Κύπρο»-H Thomas Cook India και επίσημα στο νησί μας (pics)

Την πόρτα της Κύπρου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία προσβλέπει να επεκτείνει τις δραστηριότητες της, άνοιξε η Thomas Cook India, η κορυφαία ταξιδιωτική εταιρεία με έδρα την Βομβάη και μεγαλομέτοχο τον παγκόσμιο κολοσσό διαχείρισης κεφαλαίων και βασικό μέτοχο της Eurobank Α.Ε., Fairfax Financial Holding, που εγκαθίσταται στην χώρα μας.

2

Την επισημοποίηση της καθόδου της Thomas Cook India στο νησί μας σηματοδότησε η τελετή που έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στα γραφεία της Aeolos Cyprus Travel, στη Λευκωσία, παρουσία του Υφυπουργού Τουρισμού, Κώστα Κουμή, του CEO της Eurobank Α.Ε., Φωκίων Καραβία, του CEO της Ελληνικής Τράπεζας, Μιχάλη Λούη, του προέδρου του Invest Cyprus, Ευγένιου Ευγενίου, του President & Group Head, Global Business Travel, Thomas Cook (India), Indiver Rastogi και του President & CEO, Fairfax Digital, Sanjay Tugnait.

Κώστας Κουμής: Να ενώσουμε δυνάμεις και να προωθήσουμε την Κύπρο στην μεγάλη αγορά της Ινδίας

4

Την κορδέλα των εγκαινίων της TCI EURO-Travel Circle International Cyprus Ltd, η οποία πρόσφατα δημιούργησε βάση στην Κύπρο, φέρνοντας ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά πρακτορεία της Ινδίας στο νησί μας, έκοψε ο Κώστας Κουμής, ο οποίος ευχήθηκε τα καλύτερα στην εταιρεία και στα νέα πλάνα που αναπτύσσει, δηλώνοντας ότι θα έχει την στήριξη του.

«Είμαι σίγουρος ότι, ήδη, έχει γίνει αντιληπτό ότι επιλέξατε μια πολύγλωσση και πολυπολιτισμική χώρα, με πολύ φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Η Κύπρος, εδώ και χρόνια, είναι μια δημοφιλής χώρα και είναι πολύ σημαντικό για εσάς να γνωρίζετε ότι μπορούμε να ενεργήσουμε σαν σταθμός για τους πελάτες σας που θέλουν να ταξιδέψουν σε άλλους σταθμούς, μέσω της Κύπρου», ανέφερε προς τους ιθύνοντες της Thomas Cook India ο Κώστας Κουμής.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Τουρισμού εξέφρασε την προθυμία της χώρας μας «να ενώσει δυνάμεις μαζί σας για να προωθήσουμε τη χώρα μας στη μεγάλη αγορά της Ινδίας και φυσικά να αποφασίσουμε τις κοινές ενέργειες που χρειάζεται να κάνουν οι δύο αγορές».

Φωκίων Καραβίας: Η υπόσχεση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και το πρώτο βήμα που έγινε

6

Ο CEO της Eurobank Α.Ε., Φωκίων Καραβίας, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από τα στελέχη της Thomas Cook India ως ο αρχιτέκτονας της καθόδου της εταιρείας στην Κύπρο, έκανε λόγο για μια μεγάλη ημέρα, καθώς όπως είπε «πετύχαμε μια από τις υποσχέσεις μας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ειδικότερα, όπως εξήγησε, «πριν από τρία χρόνια, μαζί με τον Μιχάλη Λούη επισκεφθήκαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να συζητήσουμε την πιθανότητα μιας επέκτασης της Eurobank στην Κύπρο, μέσω της εξαγοράς της Ελληνικής Τράπεζας».

«Ο Μιχάλης (Λούης) είχε υποσχεθεί στον Πρόεδρο ότι στόχος μας δεν ήταν μόνο να φτιάξουμε την μεγαλύτερη και ισχυρότερη τράπεζα στην Κύπρο», υπέδειξε ο κ. Καραβίας, «αλλά και να γίνουμε καταλύτης για την προσέλκυση επενδύσεων στην Κύπρο και να ανοίξουμε νέες αγορές για τη χώρα».

«Και οι δύο μας είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι, γιατί αυτό είναι το πρώτο βήμα ενός μακρινού ταξιδιού, που ευελπιστούμε να ακολουθήσει», διαμήνυσε ο CEO της Eurobank A.E.

Indiver Rastogi: Θα εξυπηρετούμε ολόκληρη την Ευρώπη από την Κύπρο

3

Από την πλευρά του, ο President & Group Head, Global Business Travel, Thomas Cook (India), Indiver Rastogi, ανέφερε ότι όταν ο ίδιος εντάχθηκε στη Thomas Cook (India), πριν από 17 χρόνια, η εταιρεία ήθελε να επεκταθεί ανά το παγκόσμιο.

«Είχαμε παρουσία στο Ντουμπάι, στις ΗΠΑ, στην Ινδία, αλλά η Ευρώπη ήταν αυτή στην οποία δεν είχαμε παρουσία.

Η κάθοδος μας στην Κύπρο έγινε σε σύντομο διάστημα», σημείωσε, για να προσθέσει ότι «θα εξυπηρετούμε ολόκληρη την Ευρώπη από την Κύπρο».

5

Από ινδικής πλευράς αναφέρθηκε επίσης ότι πρόκειται για «σημαντικό ορόσημο στις σχέσεις των δύο χωρών» και ότι «και τα δύο μέρη έχουν να κερδίσουν».

7

Η Thomas Cook India, κορυφαία ταξιδιωτική εταιρεία με έδρα την Βομβάη, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών συναλλάγματος, εταιρικών ταξιδιών, συνεδριακού τουρισμού και εκθέσεων (MICE Meetings-Incentives Congresses/Conferences-Exhibitions) και ταξιδιών αναψυχής.

Δειτε Επισης

Tsokkos Hotels: Ανεβασμένοι τζίροι και αισθητή μείωση ζημιάς από εργασίες
Wizz Air: Κατέκτησε για πέμπτη συνεχή χρονιά το βράβειο πιο βιώσιμης χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρείας
SKY express: Πέντε νέοι προορισμοί και παραλαβές δύο νέων αεροσκαφών έως το τέλος του καλοκαιριού
Paphos Hills: Κάθοδος της Brown Hotels στην Κύπρο με το ολοκαίνουργιο τετράστερο ξενοδοχείο (pics)
Παρουσίασε τις πολιτικές της Κύπρου για στήριξη του τουριστικού τομέα και ανέδειξε την κυπριακή Προεδρία της Ε.Ε. ο Κουμής
Aegean: Καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη» στα Skytrax World Airline Awards 2025
Wizz Air: Ακυρώνει τις πτήσεις προς/από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έως και 30 Ιουνίου
Η άγνωστη ιστορία διάσωσης των θρυλικών αεροπλάνων του Ωνάση από τον Κύπριο επιχειρηματία Ανδρέα Χριστοδουλίδη
Ararat-The Signature Collection: Ένα όραμα γαστρονομίας και ευεξίας γεννιέται στη Λεμεσό(pics)
Emirates και Uber σε στρατηγική συνεργασία για πιο άνετα ταξίδια και επιβραβεύσεις στους επιβάτες