powered by

Ν. Πηλείδου: Η διαδρομή ως γυναίκα ηγέτιδα στο ανδροκρατούμενο πεδίο της πολιτικής και των επιχειρήσεων

«Αν αφήνεις τον θόρυβο να σε καταβάλλει, δεν θα είσαι ποτέ σε θέση να πάρεις τις σωστές αποφάσεις για τον εαυτό σου».

Με αυτά τα λόγια, γεμάτα αυθεντικότητα και ψυχική δύναμη, η Νατάσα Πηλείδου, CEO της Med Energywise Ltd και πρώην Υπουργός Ενέργειας, μίλησε για τη διαδρομή της ως γυναίκα ηγέτιδα στο ανδροκρατούμενο πεδίο της πολιτικής και των επιχειρήσεων.

Σε μία αληθινή και ανθρώπινη συζήτηση με τη δημοσιογράφο Έμιλυ Αντωνίου, στο πλαίσιο του συνεδρίου της Cyta «Women in STEAM», η κ. Πηλείδου γύρισε πίσω στον χρόνο.

Θυμήθηκε τη στιγμή που, λίγο πριν φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί της, είχε ενημερώσει σχετικά τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και λίγο αργότερα επισκέφθηκε τον Γενικό Εισαγγελέα για να διευκρινίσει τι ισχύει με την άδεια μητρότητας, καθώς ήταν η πρώτη φορά που Υπουργός της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν έγκυος κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Ως η πρώτη Υφυπουργός που εντάχθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, δεν δίστασε να μιλήσει για τις διακρίσεις που βίωσε λόγω φύλου και ηλικίας. «Δεν πρέπει να το αφήνεις να σε ενοχλεί. Αν το κάνεις, χάνεις τη δύναμή σου», είπε χαρακτηριστικά, αποδεικνύοντας πως η ανθεκτικότητα είναι εργαλείο ηγεσίας.

Η Νατάσα Πηλείδου ανέφερε με σιγουριά πως «όλες οι κοινωνίες είναι ανώριμες για την αλλαγή, αν δεν πιέσουμε για αυτή».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις ποσοστώσεις για τις οποίες και ενθάρρυνε όπως διορθωθεί η λανθασμένη αντίληψη. Δεν πρόκειται για "ευνοϊκή μεταχείριση", αλλά για επαναφορά της ισορροπίας. «Με την ποσόστωση διορθώνουμε μία στρέβλωση, δεν δημιουργούμε μία καινούρια», υπογράμμισε.

Η αλλαγή, όπως εξήγησε, δεν έρχεται μόνη της. Έρχεται όταν τολμάς να διεκδικήσεις, να ενοχλήσεις, να προκαλέσεις ρωγμές στα στερεότυπα. «Τα πράγματα βελτιώνονται μόνο αν τα βελτιώσουμε εμείς», είπε με νόημα, απευθυνόμενη κυρίως στη νέα γενιά γυναικών που παλεύει καθημερινά να χτίσει τον δικό της δρόμο.

Σε μια συζήτηση προσωπική, ειλικρινή και γεμάτη έμπνευση μίλησε για την πίστη στον εαυτό, για τις ήττες που σε δυναμώνουν, για τα "όχι" που χτίζουν τα πιο ηχηρά "ναι". Κατέληξε με ένα κάλεσμα: να μην αφήνουμε τα δύσκολα να μας αποθαρρύνουν. Γιατί εκεί βρίσκεται το κλειδί της αλλαγής.

Δειτε Επισης

Ευαγγελία Ηλιάδου: Η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και ο στόχος της Pafilia για το Minthis Music Festival
Έτσι κτίζονται κορυφαίες επωνυμίες…H τέχνη του brand-building και πώς επιτυγχάνεται το δέσιμο της μάρκας με το κοινό
Οι ομάδες «Peellastic» και «MedschoolPal» εκπροσωπούν την Κύπρο στο φεστιβάλ νεανικής επιχειρηματικότητας GEN-E 2025
Διευκρινήσεις Αρχής Λιμένων Κύπρου για την πυρκαγιά σε ιστιοφόρο σκάφος στην Μαρίνα Λάρνακας
Κινήθηκε σε ανοδική πορεία η βιομηχανική παραγωγή...Αυξημένη κατά 3,8% την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου
Υιοθετήθηκαν 95 πλοία εταιρειών-μελών του ΚΝΕ από ισάριθμες τάξεις δημοτικών σχολείων σε όλη την Κύπρο
ΚΕΒΕ: Χαιρετίζει την πρόθεση εισαγωγής των μετοχών της Eurobank Α.Ε. στο ΧΑΚ
Κάνει... παιχνίδι ο Budzinski-Παραχωρεί γη και κλειστό χώρο για τις ανάγκες της ΑΕΛ ο νέος μέτοχος
CBN Young Dragon Awards: Ξεκινά στις 3 Ιουλίου το open call για την υποβολή υποψηφιοτήτων-Όλες οι πληροφορίες
22ο Συνέδριο Advertising, Marketing, Media & Communication: Εκεί όπου συναντήθηκαν οι ιδέες που διαμορφώνουν το αύριο(pics)