ΣυΡεΚ: 25η εβδομάδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις

Ο Σύνδεσμος Ρευματοπαθών Κύπρου (ΣυΡεΚ), πιστός στη δέσμευσή του για στήριξη, εκπαίδευση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ατόμων με Ρευματικές και Μυοσκελετικές Παθήσεις, διοργανώνει για 25η συνεχόμενη χρονιά την Εβδομάδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης.

Από τις 17 έως τις 25 Μαΐου 2025, η εβδομάδα περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων σε όλες τις επαρχίες, με στόχο την ενημέρωση του κοινού, την ευαισθητοποίηση για τις ρευματοπάθειες και την ενίσχυση της υποστήριξης προς τους ασθενείς.

Κεντρικό Συνέδριο: 17 Μαΐου 2025

Η εβδομάδα ξεκινά με το κεντρικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 17 Μαΐου 2025, στο Ολυμπιακό Μέγαρο Λευκωσίας, με θέμα:
«Η σημασία της ύφεσης στις Ρευματοπάθειες και η πρόκληση της πολυανθεκτικότητας στα φάρμακα».

Το συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας, κ. Μιχάλη Δαμιανού, στοχεύει στην ανάδειξη της σπουδαιότητας της ύφεσης ως θεραπευτικού στόχου, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην πολυανθεκτικότητα στα φάρμακα και στις νέες στρατηγικές διαχείρισης.

Ώρες: 09:00 – 16:00
Τοποθεσία: Αίθουσα ΟΠΑΠ "Ευ Αγωνίζεσθαι", Ολυμπιακό Μέγαρο, Λευκωσία
Δηλώσεις συμμετοχής:
cyplar@cytanet.com.cy | 22 428285
Η συμμετοχή είναι δωρεάν

Δράσεις Καθ’ όλη τη Διάρκεια της Εβδομάδας:

Οι Ομάδες Ατόμων με την ίδια πάθηση του ΣυΡεΚ θα πραγματοποιήσουν σειρά ενημερωτικών δράσεων σε όλες τις επαρχίες. Οι θεματικές περιλαμβάνουν:

  • Ολιστική προσέγγιση στην υγεία και διαχείριση των ρευματοπαθειών
  • Διατροφή και Ρευματοπάθειες: Μύθοι και Αλήθειες
  • Ψυχολογική υποστήριξη και ενδυνάμωση
  • Σωματική άσκηση και ευεξία για ρευματοπαθείς

Κάθε δράση θα περιλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες από ειδικούς, ανοιχτές συζητήσεις με ασθενείς και εκπαιδευτικά εργαστήρια.

Εκδήλωση «Κολυμπώ για τον Συνάνθρωπό μου»:

Η Εβδομάδα κορυφώνεται με την εκδήλωση «Κολυμπώ για τον Συνάνθρωπό μου» που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαΐου 2025 σε συνεργασία με το Κολυμβητήριο Ιακώβου στη Λεμεσό.
Η εκδήλωση στηρίζει τους σκοπούς του Συνδέσμου, ενισχύοντας την οικονομική υποστήριξη για τα προγράμματα βοήθειας και εκπαίδευσης των ασθενών.

Για Πληροφορίες και Συμμετοχές:

Λευκωσία: 22428285
Λεμεσός: 25344432
Λάρνακα: 24361085

Email: cyplar@cytanet.com.cy
Website: www.rheumatism.org.cy

Ο Σύνδεσμος Ρευματοπαθών Κύπρου καλεί το κοινό να συμμετάσχει ενεργά στις δράσεις της Εβδομάδας, να ενημερωθεί για τις ρευματοπάθειες και να ενισχύσει την προσπάθεια για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών στην Κύπρο.

Διαχρονικός Χορηγός:Universal Life

Ασημένιοι Χορηγοί: Pfizer & Novartis

Χάλκινος Χορηγός: Roche (G.A. Stamatis)

Χορηγός: Phil. Andreou Group

Υποστηρικτές: Genesis Pharma, C.I.M Biomedical Co., Coffee Island, Holland & Barett (C.A. Papaellinas), Perskindol (George Petrou Ltd), Επιστημονική Ρευματολογική Εταιρεία Κύπρου (ΕΡΕΚ), Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ), Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ), Παγκύπρια Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.), Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ), Δημοκρατική Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΔΕΟΚ), Σύνδεσμος Ψυχολόγων Κύπρου, Κυπριακή Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων (ΚΥΣΟΑ), Παγκύπριος Σύλλογος Εργοθεραπευτών, Παγκύπριος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών, Παγκύπριος Σύλλογος Εγγεγραμμένων Ποδολόγων, EUPATI CYPRUS, Σύνδεσμος Διαιτολόγων & Διατροφολόγων Κύπρου, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού.

Δειτε Επισης

Από τα σκαλοπάτια της καριέρας, στο τιμόνι 14 χωρών
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού GOLD: Τα 13α Invest Cyprus International Investment Awards
Γιάννης Μουρουζίδης: Οι κρίσιμες δεξιότητες για τις επιχειρήσεις και το σύγχρονο και ευέλικτο σύστημα κατάρτισης της ΑνΑΔ
Εξαγόρασε το 100% της Stoiximan και ενισχύει περαιτέρω την ηγετική του θέση σε Ελλάδα και Κύπρο ο ΟΠΑΠ
Επιτυχής ο διαγωνισμός φωτογραφίας «ΘΑλΕΙΑ2021–2027: Η Ευρώπη μέσα από το φακό σου»
Pop Up Talks: Ιστορίες δύναμης και δυνατοτήτων που κερδίζουν μια θέση στην καρδιά μας
Νέο κεφάλαιο επιστημονικής και ακαδημαϊκής σύμπραξης-Υπέγραψαν MoU Πανεπιστήμιο Νεάπολις και «Ερατοσθένης»
Η IC Markets και ο Άντριου Μπουντζίνσκι στο πλευρό Κύπριου μαθητή για τη Διεθνή Ολυμπιάδα Ιστορίας
Το Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού ISTF έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο στην Μαρίνα Αγίας Νάπας
Άνοιξαν θέσεις διοικητικού προσωπικού στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου