Σε έργο για προώθηση βιομηχανικού τουρισμού η Κύπρος με την ΕΤΑΠ Λευκωσίας

Στο έγο IndusTour - Interreg Europe για την προώθηση του βιομηχανικού τουρισμού συμμετέχει η ΕΤΑΠ Λευκωσίας, μαζί με φορείς και οργανισμούς από άλλες πέντε ευρωπαϊκές χώρες. 

Από τη Γαλλία συμμετέχει η Περιφέρεια Ωβέρνης-Ρον-Άλπεων, από τη Δανία ο Δήμος Toender (Δανία), από την Τσεχία η Περιφέρεια Μοραβο-Σιλεσίας, από την Πολωνία η Περιφέρεια Łódzkie, και από τη Σερβία το Ταμείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Ανάπτυξης της Αυτόνομης Επαρχίας της Βοϊβοντίνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΑΠ Λευκωσίας η έναρξη των εργασιών του έργου πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαΐου 2025 και θα έχει διάρκεια μέχρι και τον Απρίλιο 2029.

Σημειώνει, ακόμα, ότι στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθούν μελέτες για την παρούσα κατάσταση σε κάθε χώρα όσον αφορά το βιομηχανικό τουρισμό, ανταλλαγή καλών πρακτικών, διαπεριφερειακές εκδηλώσεις και επισκέψεις μελέτης. Επιπλέον, σε κάθε συμμετέχουσα χώρα θα διεξαχθούν συναντήσεις ομάδων τοπικών ενδιαφερόμενων φορέων.

«Ο τουρισμός και η βιομηχανική κληρονομιά αποτελεί το πεδίο εργασιών του έργου με απώτερο στόχο την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό των εργαλείων πολιτικής στις συμμετέχουσες περιοχές ως μέσο προώθησης της καινοτομίας, της ανθεκτικότητας και της διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος», αναφέρει η ΕΤΑΠ.

«Μέσω της διαπεριφερειακής συνεργασίας, η πρωτοβουλία συμβάλλει στην ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής αξίας βιομηχανικών χώρων με τη δημιουργία αυθεντικών εμπειριών που στόχο έχουν τη πολιτιστική διατήρηση και την ερμηνεία του παρελθόντος δια μέσου της βιομηχανικής κληρονομιάς», προσθέτει.

Το έργο IndusTour υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg Europe και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με συνολικό προϋπολογισμό 1,4 εκατομμύρια ευρώ.

Δειτε Επισης

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το σχέδιο επιχορηγημένων διακοπών χαμηλοσυνταξιούχων σε ορεινά και Πύργο Τυλληρίας
Α. Μουζουρίδης: Τα πολλαπλασιαστικά οφέλη της διοργάνωσης του EuroBasket για τη Λεμεσό
ΕΤΑΠ Πάφου: Επιτυχία και συμμετοχή σε νέο πρόγραμμα για «Έξυπνο Τουρισμό»
Υπογράφηκε η σύμβαση για τα κεντρικά γραφεία του Υφυπουργείου Τουρισμού στην Πάφο
Εγκαινιάστηκε το σημείο θέασης «Μελάντα» στο Πισσούρι
ΕΤΑΠ Πάφου: Στόχος η καθιέρωση της Πάφου ως ποιοτικού ολόχρονου τουριστικού προορισμού
Τα τρία γλυπτά που επιλέγηκαν για να τοποθετηθούν στο πάρκο καλλιτεχνών «Μεσόγειος»
Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του ΟΝΕΚ και της ΕΤΑΠ Λάρνακας
Υπεγράφη η συμφωνία παραχώρησης άδειας χρήσης του ιστορικού Φάρου Περβολιών-Σημείο επιστημονικής έρευνας και καινοτομίας
Γυρίσματα ιρλανδικού καναλιού στη Λάρνακα-Προβολή του προορισμού και των εμπειρικών δραστηριοτήτων