Powered by

Ξεκάθαρος και απόλυτος για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν ο Χριστοδουλίδης-«Θα μπούμε το 2026»

«Θα μπούμε στη Ζώνη Σένγκεν το 2026», δήλωσε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι γίνεται μια τεράστια προσπάθεια να ολοκληρωθούν από τεχνικής απόψεως μέχρι το τέλος του 2025 όλα όσα πρέπει να γίνουν.

Ερωτηθείς αν η Κύπρος μπορεί να ενταχθεί στη Ζώνη Σένγκεν και αν γίνονται κάποιες προεργασίες για αυτό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θα μπούμε στη Ζώνη Σένγκεν το 2026».

«Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια μέχρι το τέλος του 2025 από τεχνικής απόψεως, αυτός είναι ο στόχος μας, θα έχουμε ολοκληρώσει όλα όσα πρέπει να κάνουμε ως Πολιτεία, με στόχο το 2026, ακριβώς, η Κυπριακή Δημοκρατία να ενταχθεί στη Ζώνη του Σένγκεν που θα είναι μια στρατηγική απόφαση, εξέλιξη, τόσο για την Κυπριακή Δημοκρατία όσο και για την ΕΕ», πρόσθεσε.

Σε αυτή την προσπάθεια, σημείωσε, «χρειαζόμαστε και τη συμβολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Και χαίρομαι από αυτά που έχω ακούσει από την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Από κει και πέρα, συνέχισε, «σε όλες τις επαφές που έχουμε τώρα, ειδικότερα ενόψει της Προεδρίας, όπου θα επισκεφθώ όλα τα κράτη μέλη, είναι ένα από τα βασικά θέματα που θέτουμε και χαίρομαι για την ανταπόκριση που βλέπω».

Αλλά πρώτα πρέπει να ολοκληρώσουμε εμείς τη δουλειά μας, είπε ακόμη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης διαβεβαιώνοντας ότι μέχρι το τέλος του 2025 «θα ολοκληρώσουμε όλα τα τεχνικά που πρέπει να κάνουμε έτσι ώστε η χώρα μας το 2026 να είναι στη Ζώνη του Σένγκεν».

Σημείωσε ότι ήταν κάτι που ανακοίνωσε και προεκλογικά «και να είστε βέβαιοι ότι θα το υλοποιήσουμε», είπε τέλος.

Δειτε Επισης

Γιορτή του κυπριακού επιχειρείν...Πλησιάζει η τελετή απονομής των 17ων IN Business Awards
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το brain gain-Τα κίνητρα, οι διευκολύνσεις και το κέρδος για την Κυπριακή Δημοκρατία
Πώς προχωρά η απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Ancoria Bank από τον Κώστα Κλεάνθους
Τι προτείνουν οκτώ επιχειρηματίες και η στρατηγική Χαράλαμπου Προύντζου για το κέντρο της Λευκωσίας
Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη: Το τεράστιο έργο που επιτελεί ο Ανεξάρτητος Φορέας Κοινωνικής Στήριξης
Ν. Χριστοδουλίδης: Προσπάθεια διεύρυνσης του επιδόματος τέκνου, έρχεται τρίτη δέσμη μέτρων για το δημογραφικό
Λαϊκή αγορά στο περιβόλι του Προεδρικού με πρωτοβουλία Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη-Το ευρύτερο σχέδιο αειφορίας
Ξεκάθαρος και απόλυτος για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν ο Χριστοδουλίδης-«Θα μπούμε το 2026»
Στ. Γαβριήλ: Βασικός μοχλός ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας ο κατασκευαστικός τομέας-Ατεκμηρίωτη στοχοποίηση
Νίκος Χριστοδουλίδης: Στρατηγικός στόχος για την Κύπρο η Σένγκεν-Διαβεβαιώσεις Μέτσολα για ενεργή στήριξη