powered by

Οι δέκα ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων τον Φεβρουάριο-Άγγιξαν τα €36,8 εκατ.

Η Ask Wire, εταιρεία που βασίζεται στην τεχνολογία για να παρακολουθεί συναλλαγές, ζητούμενες τιμές και την κατασκευαστική δραστηριότητα στον τομέα των ακινήτων, επεξεργάστηκε και δημοσιεύει τα στοιχεία για τις 10 ακριβότερες πράξεις πώλησης ακινήτων που ολοκληρώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2025 και τη συνολική αξία των 10 ακριβότερων πωλήσεων ανά επαρχία.

Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων παγκύπρια ήταν συνολικής αξίας €36,75 εκατ. και η ακριβότερη πώληση αφορούσε χωράφι στην περιοχή Τσιερκέζοι της Λεμεσού με τιμή €9,4 εκατ.

Στον κατάλογο των 10 ακριβότερων ακινήτων κυριαρχεί η επαρχία Λεμεσού με οκτώ συναλλαγές συνολικής αξίας €26,55 εκατ. Την πρώτη δεκάδα των πωλήσεων συμπληρώνει η επαρχία Πάφου με δύο πωλήσεις συνολικής αξίας €10,2 εκατ.

Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων τον Φεβρουάριο του 2025

ΑΚΡΙΒΑ ΑΚΙΝΗΤΑ1

Οι 50 μεγαλύτερες πράξεις, 10 ανά επαρχία, τον Φεβρουάριο ήταν συνολικής αξίας €64,8 εκατ.

Ειδικότερα το 45% της αξίας των 50 ακριβότερων πωλήσεων αναλογούσε στα 10 ακίνητα της επαρχίας Λεμεσού και το 27,7% στα 10 ακίνητα της επαρχίας Πάφου.

Η δεκάδα της επαρχίας Λευκωσίας συγκέντρωσε το 12% της αξίας και άφησε οριακά πίσω αυτήν της Λάρνακας που την ακολουθεί με 10,8%.

Η δεκάδα της επαρχίας Λεμεσού πωλήθηκε έναντι €29,2 εκατ., της επαρχίας Πάφου έναντι €18 εκατ., της επαρχίας Λευκωσίας έναντι €7,8 εκατ. και της επαρχίας Λάρνακας έναντι €7 εκατ.

Η αξία των 10 ακριβότερων πράξεων στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου ήταν €2,9 εκατ. και περιορίστηκε στο 4,5% της συνολικής αξίας των 50 ακριβότερων πωλήσεων του Φεβρουαρίου.

Συνολική αξία 10 ακριβότερων πωλήσεων ανά επαρχία

ΑΚΡΙΒΑ ΑΚΙΝΗΤΑ2

Ακριβότερη πώληση ανά επαρχία

ΑΚΡΙΒΑ ΑΚΙΝΗΤΑ3

Ο Παύλος Λοΐζου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ask Wire, σχολιάζοντας τα πιο πάνω δεδομένα δήλωσε ότι, «Μετά από ένα αναιμικό ξεκίνημα τον Ιανουάριο η αγορά ακινήτων υψηλής αξίας επέστρεψε τον Φεβρουάριο σε καλές επιδόσεις.

Αναμφίβολα οδηγός της ανόδου είναι η πόλη και επαρχία Λεμεσού, η οποία μαζί με την Πάφο είχαν καταλυτική συνεισφορά. Εάν χάριν σύγκρισης παραθέσουμε τις αξίες των 50 ακριβότερων πωλήσεων του Ιανουαρίου με αυτές του Φεβρουαρίου 2025 η αύξηση ξεπερνά το 115%.

Παρά το γεγονός ότι πέντε πωλήσεις χωραφιών –ανάμεσά τους και η ακριβότερη του Φεβρουαρίου- καταλαμβάνουν θέση στην πρώτη δεκάδα των πωλήσεων υψηλής αξίας τον Φεβρουάριο, παρατηρούμε ότι στις 50 κορυφαίες πωλήσεις συναντάμε μόλις 11 πράξεις, που αφορούν χωράφια.

Οι περισσότερες πωλήσεις ακινήτων υψηλής αξίας αφορούν οικίες (26) ενώ εάν υπολογιστούν και τα διαμερίσματα τότε ο αριθμός των κατοικιών φθάνει τα 31 ακίνητα. Εξάγεται λοιπόν το συμπέρασμα ότι τα οικιστικά ακίνητα διατηρούν την δυναμική τους».

Δειτε Επισης

Ask Wire: Ανοίγει το μετοχικό της κεφάλαιο στο κοινό-Κυπριακή PropTech εταιρεία λανσάρει καμπάνια crowdfunding
Συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασίας Κύπρου-Καμπότζης στους τομείς ανάπτυξης και επενδύσεων Δημητριάδης και Essa
Κατοικίες και διαμερίσματα στη Λευκωσία από την Altamira Real Estate
Τι πωλείται πιο γρήγορα στη Λεμεσό-Τα δεδομένα πίσω από την εμπορική επιτυχία των αναπτύξεων
Οικιστικά συγκροτήματα συλλογικής διαμονής για ξένους εργαζόμενους στο πρότυπο των φοιτητικών εστιών
Πιο ελκυστικό για τον κατασκευαστικό τομέα το πλαίσιο κινήτρων για προσιτή στέγη-Οι αλλαγές που επήλθαν
Τα έργα της Πολιτικής Συνοχής που μεταμορφώνουν την Κύπρο-Επενδύσεις €1,8 δις μέσω του «ΘΑλΕΙΑ2021-2027»
Έντονο το ενδιαφέρον από νέους για τα στεγαστικά σχέδια του κράτους-Έρχονται αλλαγές για αύξηση των δικαιούχων
Ξεκινά η επισκευή του αθλητικού κέντρου «Γλαύκος Κληρίδης» στον Αγρό-Στα €3,8 εκατ. το κόστος
Δήμος Λεμεσού: Προχωρά σε τρία μεγάλα πράσινα έργα για μια πιο προσιτή και φιλική πόλη