powered by

Έπεσαν οι υπογραφές για κατασκευή ποδηλατόδρομου/πεζόδρομου στους Δήμους Γερίου, Αγλαντζιάς και Λατσιών

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων ανακοινώνει ότι την Τετάρτη, 2 Απριλίου 2025, υπογράφηκε στο Τμήμα Δημοσίων Έργων, το συμβόλαιο «Κατασκευή ποδηλατόδρομου/πεζόδρομου στη Λεωφόρο Καλαμών/Γλαύκου Κληρίδη στους Δήμους Γερίου, Αγλαντζιάς και Λατσιών».

Το συμβόλαιο υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων Ελευθέριος Ελευθερίου και, εκ μέρους της κοινοπραξίας A.&C. ANGELI CONSTRUCTION LTD & MIDSIGN CYPRUS LTD J/V, ο Άγγελος Αγγελή, στην παρουσία του Δήμαρχου Λατσιών-Γερίου, Χρίστου Πιτταρά.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή ποδηλατόδρομου / πεζόδρομου στη βόρεια πλευρά της Λεωφόρου Καλαμών/ Γλαύκου Κληρίδη, από τη συμβολή της με τον δρόμο που οδηγεί στο Εθνικό Πάρκο Αθαλάσσας μέχρι τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Αθαλάσσης, που οδηγεί στο Γέρι, μήκους 2,9 χλμ. περίπου.

Περιλαμβάνει επίσης την επέκταση του πεζοδρομίου στην ανατολική πλευρά της οδού Καντάρας στα Λατσιά, από τη συμβολή της με τη λεωφόρο Καλαμών μέχρι το υφιστάμενο πεζοδρόμιο πλησίον της οδού Αργολίδος.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν τη δημιουργία λωρίδας αστικού εξοπλισμού με φύτευση δέντρων και αστικό εξοπλισμό, διαβάσεις πεζών, οδικό φωτισμό, οριζόντια σήμανση, σύστημα διαχείρισης ομβρίων υδάτων και εργασίες υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Όλες οι υποδομές περιλαμβάνουν πρόνοιες για ΑμεΑ, πεζούς και ποδηλάτες και συμβάλουν στη αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος για ασφαλή και ευχάριστη μετακίνηση.

Η κατακύρωση έγινε σε συνέχεια διαδικασίας προσφορών, στον επιτυχόντα προσφοροδότη έναντι δαπάνης €3.126.000,00 συν Φ.Π.Α., ο χρόνος αποπεράτωσης που προνοείται είναι οι 18 μήνες και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο 2026.

Το έργο βρίσκεται στην Επαρχία Λευκωσίας και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση-Next Generation EU, μέσω του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Δειτε Επισης

Τα βραβευθέντα προϊόντα των 12ων IN Business Grocery Retail Awards (pics)
Μάριος Λουκαΐδης: Αναμένεται σημαντική επιτάχυνση στις συγχωνεύσεις και εξαγορές-Η δυναμική του λιανεμπορίου στην Κύπρο
Στην Prodea Investments σχεδόν το 100% της MHV-Απέκτησε ποσοστό 20% από την Flowpulse έναντι €92,3 εκατ.
Μάριος Αντωνίου για e-kalathi: Να αποφεύγονται παρεμβάσεις που δημιουργούν στρεβλώσεις στο λιανεμπόριο-Η αγορά αυτορυθμίζεται
Στην...πρίζα και οι εταιρείες στον τομέα των τεχνολογιών φόρτισης-Έντονη ανησυχία για την περικοπή χορηγιών για ηλεκτρικά
Ξεκάθαρο μήνυμα ΠΑΣΥΛΕ για το DRS: «Το κόστος να μην μεταφερθεί σε υπεραγορές και καταναλωτές»
Φωκίων Καραβίας: Σταυροδρόμι η Κύπρος για τους σχεδιασμούς της Eurobank-Προχωρά η νομική συγχώνευση με Ελληνική
Ολύμπιος Τουμάζου: Το προφίλ του Κύπριου καταναλωτή-Με συμπεριφορές που θυμίζουν τη γάτα στα κεραμίδια
Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα δημοπρασία της BidX1-Ακίνητα από μόλις €100
Αριστοτέλης Παντελιάδης: Η αγορά του λιανεμπορίου τροφίμων αλλάζει γρήγορα-Το «σκέτο online» ανήκει στο παρελθόν