powered by

Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Webinar για τη διεθνή ασφάλεια και τη σύγχρονη γεωπολιτική

Το Τμήμα Ιστορίας, Πολιτικής και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος διοργανώνει την Παρασκευή, 2 Μαΐου 2025, στις 17:00, διαδικτυακή διάλεξη με τίτλο «Αρχιτεκτονική Ασφάλειας και Πολυμερής Διαχείριση».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Τμήματος για την ενίσχυση του διαλόγου γύρω από τις διεθνείς εξελίξεις στον χώρο της ασφάλειας.

Η διάλεξη θα επικεντρωθεί στη σταδιακή μετατόπιση της διεθνούς ισχύος προς τον Παγκόσμιο Νότο, τον ρόλο της πολυμερούς διαχείρισης στη νέα γεωπολιτική πραγματικότητα και την έννοια της «αρχιτεκτονικής ασφάλειας» ως μηχανισμού πρόληψης και διαχείρισης συγκρούσεων.

Την παρουσίαση θα αναλάβουν οι Δρ. Μάριος Ευθυμιόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Ασφάλειας & Στρατηγικής, και Δρ. Ιωσήφ Δεμερτζής, Διευθυντής Έρευνας & Ανάλυσης στο Strategy International. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Επίκ. Καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων & Ασφάλειας, Μαρίνα Ελευθεριάδου.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε φοιτητές, ερευνητές, επαγγελματίες στον τομέα των διεθνών σχέσεων και όσους ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στην παγκόσμια ασφάλεια. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη μέσω του παρακάτω συνδέσμου: https://bit.ly/42let04

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος συνεχίζει δυναμικά να συμβάλλει στην κατανόηση των σύγχρονων γεωπολιτικών και στρατηγικών θεμάτων μέσα από έρευνα, εκπαίδευση και ανοιχτό ακαδημαϊκό διάλογο.

Δειτε Επισης

Οι επιπτώσεις από ενδεχόμενο κλείσιμο των στενών του Ορμούζ
Στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών η αποκρατικοποίηση του ΧΑΚ-«Ειλημμένη πολιτική απόφαση»
Έκλεισε και ανακοινώθηκε το deal…Στον Κώστα Κλεάνθους «Ο Φιλελεύθερος»
F.O.C. Family Office Connect Cyprus: Το νέο δικτύο που αναδεικνύει την Κύπρο ως διεθνές κέντρο για family offices(pics)
Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας: Επαναλειτουργεί μετά από ανακαίνιση και πλήρη αναβάθμιση
Νέα στρατηγική συνεργασία SARMED–SMARTNAV...Τα πολλαπλά οφέλη που θα προσφέρει η νέα πλατφόρμα CANOPUS
Αρχίζει η δεύτερη φάση του 1ου Corporate Padel Tournament από το PadelPro και το IN Business
Invest Cyprus: Σημαντική επένδυση η ίδρυση ευρωπαϊκής θυγατρικής στην Κύπρο από την Drone Destination
Μια διαφορετική συζήτηση μεταξύ των CEO’s ΜΜΕ και Media Directors διαφημιστικών γραφείων της Κύπρου
Πολιτεία-Women Act: «Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά αν είμαστε δικτυωμένες»