Powered by

Έπεσαν οι υπογραφές με Scientra για συλλογή κυκλοφοριακών δεδομένων σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 02/04/2025 υπογράφηκε στο Τμήμα Δημοσίων Έργων το συμβόλαιο «Παροχή υπηρεσιών για τη συλλογή κυκλοφοριακών δεδομένων και ανάλυσης σε 85 συμβολές (φωτοελεγχόμενες/ προτεραιότητας) στη Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο».

Το συμβόλαιο υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων κ. Ελευθέριος Ελευθερίου και, εκ μέρους της εταιρείας Scientra Σύμβουλοι Μηχανικοί ΙΚΕ, ο Διευθυντής της εταιρείας κ. Δημοσθένης Παύλου.

Σκοπός της σύμβασης είναι η συλλογή κυκλοφοριακών δεδομένων σε 85 φωτοελεγχόμενες συμβολές και συμβολές προτεραιότητας παγκύπρια.

Τα δεδομένα αυτά θα αξιολογηθούν για να προσδιοριστεί η ανάγκη αναβάθμισης και βελτίωσης της διαχείρισης της κυκλοφορίας στις φωτοελεγχόμενες διασταυρώσεις, καθώς και για πιθανή εγκατάσταση σηματοδότησης στις συμβολές προτεραιότητας. Αυτό αναμένεται να αυξήσει την κυκλοφοριακή ικανότητα στις συμβολές, να μειώσει τον χρόνο ταξιδιού και να ελαχιστοποιήσει τις καθυστερήσεις.

Μετά από διαδικασία προσφορών, η σύμβαση έχει κατακυρωθεί στον επιτυχόντα προσφοροδότη έναντι δαπάνης €65.000 συν Φ.Π.Α. με περίοδο υλοποίησης τους 9 μήνες και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2025.

Δειτε Επισης

Ευγένιος Ευγενίου: Μεγαλώνουν και έχουν ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό οι ξένες εταιρείες στην Κύπρο
Οι τέσσερις βασικές παρεμβάσεις στο σχέδιο δράσης για επαναπατρισμό ταλέντου-«Σας καλώ να επιστρέψετε»
Καμπανάκι ΣΑΗ για τις συνέπειες της πρότασης φορολόγησης «υπερκερδών» από ΑΠΕ
Απλούστευση υποχρεώσεων και μείωση κόστους για επιχειρήσεις κατά 400 εκατ. ευρώ τον χρόνο προτείνει η Κομισιόν
Αλέξης Βαφεάδης: Κεντρικός παράγοντας στις συζητήσεις για την θαλάσσια ασφάλεια η Κύπρος
Αρχίζει η υλοποίηση του πρώτου έργου προσιτού ενοικίου-Έπεσαν υπογραφές μεταξύ ΚΟΑΓ και Δήμου Λεμεσού
Δυναμική παρουσία TechIsland στο «Minds in Cyprus»-«Διαθέτουμε ένα ανθίζον τεχνολογικό οικοσύστημα»
Εξαγόρασε την Prime Insurance και εισέρχεται στην κυπριακή αγορά η Grazer Wechselseitige Versicherung AG
«Minds in Cyprus»... Ξεδιπλώνεται στο Λονδίνο το όραμα της κυβέρνησης για επαναπατρισμό ταλέντων
Αποκαλυπτικό: Eurobank Κύπρου και Ελληνική δημιουργούν την Eurobank-Αυτό είναι το όνομα της ενοποιημένης τράπεζας