Διαμαρτυρία για τις αποκοπές στα οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα έξω από το Προεδρικό-Τα αιτήματα

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο για τις αποκοπές στα οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα, με τους διαμαρτυρόμενους να ζητούν άμεση λήψη μέτρων.

Αριθμός ατόμων μαζεύτηκε γύρω στις 18:00 έξω από το Προεδρικό, έπειτα από αυθόρμητο κάλεσμα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, παραδίδοντας επιστολή με τα αιτήματά του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο Αντρέας Θρασυβούλου εκ μέρους των Κατόχων Οικιακών Φωτοβολταϊκών Συστημάτων στην Κύπρο, αυτοί ζητούν, μεταξύ άλλων, την άμεση παύση των αποκοπών ή/και μείωση της τιμής της κιλοβατώρας για τους ιδιοκτήτες οικιακών φωτοβολταϊκών, καθώς και αποζημίωση για τη χαμένη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας λόγω των συχνών αποκοπών.

Επίσης, οι ιδιοκτήτες οικιακών φωτοβολταϊκών ζητούν άμεση προώθηση σχεδίου επιδότησης για εγκατάσταση συστημάτων αποθήκευσης, αναβάθμιση των ηλεκτροπαραγωγών σταθμών με την εγκατάσταση ευέλικτων μονάδων και κατάργηση της μετακύλησης του κόστους των προστίμων της ΕΕ στους πολίτες λόγω της χρήσης μαζούτ.

Επιπροσθέτως, ζητούν την πλήρη κατάργηση ή επαναρύθμιση του κανόνα μηδενισμού αποθεμάτων.

Δειτε Επισης

Πετρέλαιο: Άνοδος 1% στις τιμές μετά τη βουτιά που προκάλεσε η εκεχειρία Ισραήλ-Ιράν
Έπεσαν οι υπογραφές για εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Πόλη Χρυσοχούς
Κομισιόν: Χαιρετίζει την προσωρινή πολιτική συμφωνία για παράταση του κανονισμού για αποθήκευση αερίου
ΑΔΜΗΕ: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο-Η σύνθεσή του
Στοχευμένα μέτρα στήριξης για μείωση του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία ζητούν οι ευρωπαίοι εργοδότες
Προς ομαλοποίηση οι τιμές του πετρελαίου-Τι εκτιμούν για την επόμενη ημέρα οι αναλυτές
Πιεσμένο το αποθεματικό της ΑΗΚ-Χρειάζεται δάνειο για τις αναπτυξιακές της επενδύσεις
CPT: Σε λειτουργία ο πρώτος στο είδος του φωτοβολταϊκός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
Αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν για συγκράτηση τιμών μετά το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού ο Παπαναστασίου
Γιώργος Παπαναστασίου για GSI-Οικονομικά, τεχνικά και γεωπολιτικά ζητήματα...«Να μείνουμε μέχρι εκεί»