Διαμαρτυρία για τις αποκοπές στα οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα έξω από το Προεδρικό-Τα αιτήματα

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο για τις αποκοπές στα οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα, με τους διαμαρτυρόμενους να ζητούν άμεση λήψη μέτρων.

Αριθμός ατόμων μαζεύτηκε γύρω στις 18:00 έξω από το Προεδρικό, έπειτα από αυθόρμητο κάλεσμα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, παραδίδοντας επιστολή με τα αιτήματά του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο Αντρέας Θρασυβούλου εκ μέρους των Κατόχων Οικιακών Φωτοβολταϊκών Συστημάτων στην Κύπρο, αυτοί ζητούν, μεταξύ άλλων, την άμεση παύση των αποκοπών ή/και μείωση της τιμής της κιλοβατώρας για τους ιδιοκτήτες οικιακών φωτοβολταϊκών, καθώς και αποζημίωση για τη χαμένη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας λόγω των συχνών αποκοπών.

Επίσης, οι ιδιοκτήτες οικιακών φωτοβολταϊκών ζητούν άμεση προώθηση σχεδίου επιδότησης για εγκατάσταση συστημάτων αποθήκευσης, αναβάθμιση των ηλεκτροπαραγωγών σταθμών με την εγκατάσταση ευέλικτων μονάδων και κατάργηση της μετακύλησης του κόστους των προστίμων της ΕΕ στους πολίτες λόγω της χρήσης μαζούτ.

Επιπροσθέτως, ζητούν την πλήρη κατάργηση ή επαναρύθμιση του κανόνα μηδενισμού αποθεμάτων.

Δειτε Επισης

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Σε δύο εβδομάδες ο οδικός χάρτης Ε.Ε. για απεξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια
Κέρδη για το πετρέλαιο με φόντο τα αντικρουόμενα μηνύματα για τον εμπορικό πόλεμο
Δυνατή η πλήρης απαλλαγή από εκπομπές άνθρακα ως το 2060-Η μελέτη του Frederick
Ανησυχεί για την ιδιοκατανάλωση ο ΣΕΑΠΕΚ...«Επικίνδυνη στασιμότητα, επενδυτική αβεβαιότητα και προγραμματιστική ασφυξία»
ENI: Ιστορική η συμφωνία Κύπρου-Αιγύπτου για τον «Κρόνο»...Τα αποτελέσματα της εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο
Πτώση 2% για το πετρέλαιο με φόντο το ενδεχόμενο επιτάχυνσης της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν με στόχο τις εξαγωγές LNG
Ανάκαμψη στις τιμές του πετρελαίου με φόντο τις νέες κυρώσεις στο Ιράν και την άνοδο των αγορών
Φυσικό αέριο: Σταθεροποίηση τιμών εν μέσω επάρκειας LNG και ενίσχυσης των αποθεμάτων
Προαναγγέλλει έρευνες για υδρογονάνθρακες ανοικτά των κατεχομένων η ΤΡΑΟ