Powered by

Βιλερουά ντε Γκαλό (ΕΚΤ): Οι δασμοί Τραμπ δεν θα εκτροχιάσουν την πτώση του ευρωπαϊκού πληθωρισμού

Οι αυξήσεις των δασμών από την κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα πρέπει να εκτροχιάσουν τη συνεχιζόμενη πτώση του πληθωρισμού στην Ευρώπη, δήλωσε την Τετάρτη ο υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, προσθέτοντας ότι η μείωση του πληθωρισμού ενισχύει την προοπτική νέας μείωσης των επιτοκίων.

Ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ υποχώρησε τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τις προσδοκίες, στο 2,2%, πλησιάζοντας τον στόχο του 2% της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Eurostat την Τρίτη.

«Αυτό θα πρέπει να μας δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για να μειώσουμε ξανά τα επιτόκια σύντομα», δήλωσε ο Βιλερουά, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της Τράπεζας της Γαλλίας, στη γαλλική περιφερειακή εφημερίδα Midi-Libre.

«Οι δασμοί του Τραμπ δεν θα πρέπει να αλλάξουν σημαντικά την πορεία αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Δειτε Επισης

Άνοιγμα Κίνας στην Ευρώπη: Οι σχέσεις με την Ε.Ε. φέρνουν «πολύτιμη σταθερότητα» στην παγκόσμια οικονομία
Ανάπτυξη 0,4% στην ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο-Ποια κράτη ξεχώρισαν
Χρυσός: Διατηρεί τη σταθερότητά του εν μέσω εξελίξεων στο εμπόριο και τις αγορές-Ξεπέρασε και πάλι τις $3.000 η ουγγιά
Γλίτωσε την ύφεση η Γερμανία… Ανάπτυξη 0,2% το α’ τρίμηνο-Οι δασμοί απειλούν τις προοπτικές
ΗΠΑ: Στο έλεος της πολιτικής Τραμπ τα έργα δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα
Πρώτα αρνητικά σημάδια από τους δασμούς στην κινεζική οικονομία-Βαρύ πλήγμα στη μεταποίηση τον Απρίλιο
Κίνα: Κατάρτισε «λευκή λίστα» με αμερικανικά προϊόντα που εξαιρούνται από τους δασμούς 125%
Νέα πυρά Τραμπ κατά Πάουελ για τους δασμούς-«Δεν κάνει καλή δουλειά, ξέρω περισσότερα για τα επιτόκια από αυτόν»
Βρετανία: Προχωρά στη θέσπιση ρυθμιστικού πλαισίου για τα κρυπτονομίσματα
ΗΠΑ: Αρνητικό ρεκόρ στο εμπορικό έλλειμμα-Πλήγμα για το ΑΕΠ