powered by

ΕΚΚ: Καλεί σε συμμετοχή στη διαβούλευση της Κομισιόν για ολοκλήρωση της αγοράς κεφαλαίων

Την προσοχή των ενδιαφερόμενων μερών στη στοχευμένη διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την ολοκλήρωση της αγοράς κεφαλαίων της ΕΕ, η οποία δημοσιεύθηκε στις 15 Απριλίου 2025, καλώντας τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και άλλους συμμετέχοντες στην αγορά να υποβάλουν σχόλια, επιστεί την προσοχή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ).

Σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η διαβούλευση στοχεύει στη συλλογή των σχολίων των ενδιαφερόμενων μερών σχετικά με τα εμπόδια στην ολοκλήρωση της χρηματοπιστωτικής αγοράς σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως προβλέπεται στη στρατηγική για την Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων (SIU), η οποία παρουσιάστηκε στις 19 Μαρτίου 2025.

Αναφέρει ότι η διαβούλευση καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και περιλαμβάνει επτά ενότητες που είναι, μεταξύ άλλων, απλούστευση του υφιστάμενου κανονιστικού πλαισίου, βελτίωση της ενοποίησης της ρευστότητας σε όλους τους τόπους συναλλαγών, οριζόντια εμπόδια στις υποδομές συναλλαγών και μετα-συναλλακτικών συναλλαγών, διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και εποπτεία.

Η ΕΚΚ καλεί τα ενδιαφερόμενα μέρη να συμμετάσχουν στη διαδικασία διαβούλευσης, ώστε να βοηθήσουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη διαμόρφωση μιας ολιστικής άποψης για τις αγορές χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της Ένωσης και τη συνολική πολιτική της προσέγγιση.

Προσθέτει ότι τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να υποβάλουν την απάντησή τους (στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή) μέσω ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, έως τις 10 Ιουνίου 2025.

Δειτε Επισης

Riva Beachouse: Ένα εστιατόριο εμπνευσμένο από τις δεκαετίες του ’60 και ’70 στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Μιχάλης Μίτας: Το brand Πάφος ως τουριστικός προορισμός και πώς θα ενδυναμώσει την θέση της στον παγκόσμιο χάρτη
Λύρα Αμβροσίδου: Ο ανθεκτικός αλλά όχι άτρωτος τομέας των ακινήτων, οι προκλήσεις και το ανανεωμένο Pendeli Resort
Χρ. Πατσαλίδης: Σημαντική ανθεκτικότητα για την οικονομία, αξιοσημείωτη η πρόοδος του τραπεζικού τομέα
Βάζουν όρο για να πάνε σε συνάντηση οι συντεχνίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων-Πυρετώδεις διεργασίες και για ΑΤΑ
Costa Nopia: Έρχεται μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές αναπτύξεις στην Ελλάδα από τον Όμιλο Λεπτός
Διαγραφή ομολόγων της Astrobank από το ΧΑΚ λόγω πρόωρης εξαγοράς
Αλίκη Δράκου: Η βιωσιμότητα ως διαχρονική στάση για την Cyta και ο στόχος εξάλειψης της ψηφιακής ανισότητας
Respectco Ltd (Iacovou Group): Ετοιμάζει ξενοδοχείο και οικιστική ανάπτυξη στο παραλιακό μέτωπο της Πύλας
Καυτή εβδομάδα για την ξενοδοχειακή βιομηχανία-Το πλάνο του Υπουργείου Εργασίας για αποτροπή της κρίσης