Powered by

Η IBM σχεδιάζει επενδύσεις $150 δισ. στις ΗΠΑ την επόμενη πενταετία

Η IBM ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει να επενδύσει 150 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ την επόμενη πενταετία, συμπεριλαμβανομένων κονδυλίων για έρευνα και ανάπτυξη, καθώς και για την κατασκευή κεντρικών (mainframes) και κβαντικών υπολογιστών.

Η IBM, ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στον κλάδο της τεχνολογίας, δήλωσε ότι στόχος της είναι να ενισχύσει την αμερικανική οικονομία και να «επιταχύνει τον ρόλο της ως παγκόσμιος ηγέτης στην πληροφορική», όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση τη Δευτέρα.

Από την εκλογή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και έπειτα, πολλές εταιρείες -από την Apple έως την Eli Lilly- έχουν ανακοινώσει σχέδια επενδύσεων δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση της παραγωγικής τους παρουσίας στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Bloomberg, πολλά από αυτά τα σχέδια είχαν ήδη δρομολογηθεί πριν από τις εκλογές ή αποτελούν συνέχεια υπαρχουσών τάσεων για επενδύσεις.

«Από την ίδρυσή μας πριν από 114 χρόνια, είμαστε προσηλωμένοι στις αμερικανικές θέσεις εργασίας και τη βιομηχανική παραγωγή. Με αυτήν την επένδυση και τη δέσμευση για παραγωγή, διασφαλίζουμε ότι η IBM θα παραμείνει η παγκόσμια αιχμή στις πιο προηγμένες τεχνολογίες υπολογιστών και τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Άρβιντ Κρίσνα.

Δειτε Επισης

Η Ε.Ε. παρατείνει τα οικονομικά περιοριστικά μέτρα κατά της Ρωσίας για άλλους έξι μήνες
Σε χαμηλό τετραετίας το δολάριο-Αυξάνεται η αισιοδοξία για εμπορικές συμφωνίες και μειώσεις επιτοκίων
Ιταλία: Αμετάβλητος ο πληθωρισμός κάτω από τον στόχο του 2% της ΕΚΤ
Γερμανία: Χαμηλότερη των εκτιμήσεων η αύξηση στις λιανικές πωλήσεις τον Μάιο
Άλμα για την βρετανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο πριν τους δασμούς Τραμπ
Νέα άνοδος για τον χρυσό με το βλέμμα στα εμπορικά deals και το φορολογικό νομοσχέδιο Τραμπ
Καναδάς: Ακυρώνει φόρο σε τεχνολογικούς κολοσσούς ενόψει συμφωνίας με τις ΗΠΑ για το εμπόριο
Βρέθηκε αγοραστής για την TikTok στις ΗΠΑ-Αναμένεται έγκριση από Κίνα
Πώς οι αβεβαιότητες του εμπορικού πολέμου δυσκολεύουν την προσπάθεια της ΕΚΤ
Αδειάζει η κλεψύδρα για εμπορική συμφωνία Ε.Ε. με ΗΠΑ-Εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία Ντόναλντ Τραμπ