powered by

Έρευνα για τον τομέα της έξυπνης ρομποτικής από το AUB-Επιχορήγηση €100.000 από ΙδΕΚ

Στην εκπόνηση έρευνας στον τομέα της έξυπνης ρομποτικής, με επιχορήγηση ύψους €100.000 από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), προχωρεί το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού-Mediterraneo (AUB Mediterraneo), το οποίο εδρεύει στην Πάφο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η χρηματοδότηση, η οποία παραχωρήθηκε στο πλαίσιο της Πρόσκλησης VISION ERC, θα επιτρέψει την ίδρυση ενός Εργαστηρίου Έξυπνης Ρομποτικής στο Πανεπιστήμιο και την έναρξη στην Κύπρο μιας νέας ερευνητικής κατεύθυνσης στη ρομποτική, την τεχνητή νοημοσύνη και την αλληλεπίδραση ανθρώπου-ρομπότ.

Του έργου, με τίτλο «Ρομποτικός Χειρισμός με Ανθρώπινη Καθοδήγηση μέσω Επαυξημένης Πραγματικότητας για Αυτοματοποίηση Αποθήκης», ηγείται ο Δρ. Ραφαήλ Παπαλλάς, Επίκουρος Καθηγητής Πληροφορικής στο AUB Mediterraneo. Στόχος του έργου είναι, προστίθεται στην ανακοίνωση, η αντιμετώπιση των ελλείψεων εργατικού δυναμικού στις αποθήκες, μέσω ημιαυτόνομων ρομπότ και διεπαφών επαυξημένης πραγματικότητας.

RAFA PAPALLAS

Όπως ανέφερε ο Δρ. Παπαλλάς, «το έργο εγκαινιάζει μια νέα γραμμή έρευνας στην Κύπρο και ταυτόχρονα υποστηρίζει την ανάπτυξη τεχνολογιών που ευθυγραμμίζονται με τις στρατηγικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και ενδυνάμωση της οικονομικής ανθεκτικότητας».

Το έργο προβλέπει επίσης την πρόσληψη ενός μεταδιδακτορικού ερευνητή για άμεση ενασχόληση με το πρόγραμμα, ενώ η χρηματοδότησή του από το ΙδΕΚ υποστηρίζει και συμβάλλει στην υποβολή μιας νέας ισχυρής ερευνητικής πρότασης στο ERC Starting Grant, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά και αναγνωρισμένα προγράμματα χρηματοδότησης έρευνας στην Ευρώπη.

campus pic 3

«Είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε καινοτόμες έρευνες που απαντούν σε παγκόσμιες προκλήσεις και δημιουργούν νέες ευκαιρίες στην Κύπρο», ανέφερε από την πλευρά, του ο Πρύτανης του AUB Mediterraneo, Καθηγητής Wassim El Hajj.

Η πρωτοβουλία αυτή ενισχύει ακόμη περισσότερο τον ρόλο του AUB Mediterraneo ως περιφερειακού πυλώνα αριστείας στην εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Σε συνάντηση εργασίας της ηγεσίας της BusinessEurope με την Ursula von der Leyen ο πρόεδρος της ΟΕΒ Γιώργος Παντελίδης
Ανδρέας Νεοφύτου: Έτσι θα ενισχύσει την θέση της ως παγκόσμιος ναυτιλιακός κόμβος η Κύπρος-To όραμά μου για το ΚΝΕ
Στην Τόχνη βρέθηκαν ερευνητές/τριες για διεθνές συνέδριο με θέμα το franchising
Υπουργείο Ενέργειας: Διαγωνισμός για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2025
Η διάκριση της Advanced Automation Systems στα Βραβεία Καινοτομίας της ΟΕΒ (vid)
Athlos Capital: Σύμβουλος και επικεφαλής συντονιστής της έκδοσης ομολόγου Tier 2 της HD Insurance PLC ύψους €20 εκατ.
Κάτι...ψήνεται στο Ολυμπιακό Μέγαρο από την ΚΟΕ-Ένα gala dinner με ένα ξεχωριστό επισκέπτη στο τραπέζι
Ο νοσηλευτής του Ογκολογικού Τράπεζας Κύπρου Γεώργιος Φαντούσης κολυμπά για την ελπίδα
Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων-Η επιστήμη σε δράση
Παρουσίαση βιβλίου «Κύπρος 1974-Φωνές Αιχμαλωσίας» στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος