powered by

Ανοδικά οι τιμές των κατασκευαστικών υλικών το πρώτο τρίμηνο...Σε ποια οι μεγαλύτερες αυξήσεις

Ο Δείκτης Τιμών Κατασκευαστικών Υλικών σημείωσε αύξηση της τάξης του 1,09% την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2025, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2024, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Πέμπτη η Στατιστική Υπηρεσία.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις το πρώτο τρίμηνο καταγράφηκαν στα προϊόντα ορυκτών (προϊόντα κονιών και κεραμικά είδη) κατά 2,8% σε σχέση με πέρυσι, καθώς και στα ορυκτά, κατά 2,6%. Μείωση 1,02% κατέγραψαν τα μεταλλικά προϊόντα.

Τον Μάρτιο, ο Δείκτης ανήλθε στις 118,81 μονάδες (με βάση 2021=100), σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 0,20% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ο δείκτης κατέγραψε αύξηση 1,38%.

Σε σχέση με τον περσινό Μάρτιο, οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στα ορυκτά (3,90%), στα προϊόντα ορυκτών (3,22%), στα ηλεκτρομηχανολογικά είδη (1,27%) και στα προϊόντα από ξύλο, μονωτικά, χημικά και πλαστικά (0,79%), ενώ μείωση σημειώθηκε στα μεταλλικά προϊόντα (-1,09%).

Δειτε Επισης

Ποιοι εκλέγηκαν και ποιοι επανεκλέγηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Ρόδον»-Ψηφίστηκε η καταβολή μερίσματος
Προς έγκριση από το Ecofin το τροποποιημένο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου
Χρυσήλιος Πελεκάνος: Τι έρχεται να κάνει η Drone Destination στην Κύπρο και ο στόχος για απευθείας πτήσεις με Ινδία
Έτσι έγινε το «Σπύρος Κυπριανού»... Ξενάγηση στους πλήρως αναβαθμισμένους χώρους του σταδίου(pics)
Μειώνονται οι άδειες οικοδομής, αλλά αυξάνεται η αξία και το εμβαδόν τους
Πετρολίνα: Πού βρίσκεται η εξαγορά της ExxonMobil Cyprus, τα κέρδη για το 2024 και η διανομή μερίσματος
Άνοιξε η πλατφόρμα για επιβεβαίωση της απομείωσης κουρεμένων καταθετών-Όλες οι πληροφορίες
Το πλαίσιο στρατηγικών πρωτοβουλιών της Eurobank για ενίσχυση της επιχειρηματικής διασύνδεσης με Ινδία
Αλ. Βαφεάδης: Πολύ χαμηλότερο το κόστος αναβάθμισης του «Σπύρος Κυπριανού» από τα οφέλη-«Αξίζει κάθε ευρώ που ξοδεύτηκε»
Α. Αθανασιάδης: Ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής στην Κύπρο ο ασφαλιστικός τομέας-Η μεγάλη δυναμική του