Powered by

DHL: Αναστέλλει προσωρινά την αποστολή δεμάτων από επιχειρήσεις προς ιδιώτες στις Ηνωμένες Πολιτείες

Ο παγκόσμιος κολοσσός στις μεταφορές DHL θα «αναστείλει προσωρινά» την αποστολή δεμάτων αξίας άνω των 800 δολαρίων από επιχειρήσεις προς ιδιώτες στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Δευτέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, επικαλούμενη καθυστερήσεις στις τελωνειακές διαδικασίες των ΗΠΑ.

«Ως αποτέλεσμα πρόσφατων ρυθμιστικών αλλαγών από τις Τελωνειακές Αρχές των ΗΠΑ, αντιμετωπίζουμε καθυστερήσεις αρκετών ημερών στις μεταφορές προς τις ΗΠΑ από οποιοδήποτε σημείο προέλευσης, για αποστολές με δηλωμένη αξία άνω των 800 δολαρίων», αναφέρει η DHL σε ανακοίνωσή της.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει ξεκινήσει έναν ευρύ εμπορικό πόλεμο από τότε που ανέλαβε την εξουσία, απειλώντας συμμάχους και αντιπάλους με βαρείς δασμούς, με στόχο τη μείωση των εμπορικών ελλειμμάτων των ΗΠΑ με επιμέρους χώρες.

Στο πλαίσιο αυτών των αλλαγών, η κυβέρνηση μείωσε επίσης το όριο αξίας πάνω από το οποίο οι αποστολές προς ιδιώτες απαιτούν επίσημη επεξεργασία από τις Τελωνειακές Αρχές των ΗΠΑ-από τα 2.500 δολάρια στα 800, από τις 5 Απριλίου.

«Αυτή η αλλαγή προκάλεσε κατακόρυφη αύξηση στις επίσημες τελωνειακές διαδικασίες, τις οποίες διαχειριζόμαστε 24 ώρες το 24ωρο», σημειώνει η DHL.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι οι αποστολές μεταξύ επιχειρήσεων (B2B) δεν επηρεάζονται από την αναστολή, «αν και ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις».

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει στρέψει ιδιαίτερα την προσοχή της στην Κίνα, και στις αρχές του μήνα η Ουάσινγκτον κατάργησε την απαλλαγή από δασμούς για μικρά δέματα από τη συγκεκριμένη χώρα — μια κίνηση που φαίνεται να στοχεύει σε οικονομικούς διαδικτυακούς λιανοπωλητές χαμηλού κόστους όπως οι Temu και Shein.

Δειτε Επισης

ΗΠΑ-Κίνα: Τι περιλαμβάνει η συμφωνία της Γενεύης που αλλάζει τα δεδομένα στο παγκόσμιο εμπόριο
Προς αποκλιμάκωση η εμπορική ένταση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου-Τι συμφώνησαν ΗΠΑ και Κίνα
Δασμοί Τραμπ: Η εμπορική αβεβαιότητα πάγωσε παγκοσμίως τις εξαγορές και συγχωνεύσεις
Βρετανία: Σχεδιάζει να περιορίσει τις βίζες εργασίας μόνο σε πτυχιούχους
Ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας ο Μπέσεντ...Αναμένονται οι λεπτομέρειες
Ικανοποιημένος ο Τραμπ-«Μεγάλη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Κίνα για τους δάσμους»
Λευκός Οίκος: Δεν θα μειωθούν μονομερώς οι δασμοί στην Κίνα στο 80%
Επενδύει 10 δισ. δολάρια για να επεκτείνει τον στόλο η IAG–Παρήγγειλε 71 αεροσκάφη
Delta και Korean Air αγοράζουν το 25% της WestJet έναντι $550 εκατ.
Τραμπ: Μειώνει τους δασμούς στη Κίνα στο 80% ενόψει των εμπορικών συνομιλιών