powered by

Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε το 28% του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών-Το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου

H Τράπεζα Κύπρου ανακοινώνει πως, στις 31 Μαρτίου 2025 το συνολικό εκδοθέν μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας ανήλθε σε 440.820.060 συνήθεις μετοχές με ονομαστική αξία ύψους €0.10 η κάθε μία, με την κάθε συνήθη μετοχή να φέρει ένα δικαίωμα ψήφου.

Στις 31 Μαρτίου 2025, η Εταιρία κατέχει 1.496.122 συνήθεις μετοχές ως ίδιες μετοχές, όπου αναμένεται να ακυρωθούν κατά τη λήξη του Προγράμματος Επαναγοράς Ιδίων Μετοχών.

Οι συνήθεις μετοχές που κατέχονται ως ίδιες μετοχές δεν φέρουν δικαιώματα ψήφου. Επομένως, ο συνολικός αριθμός των δικαιωμάτων ψήφου στην Εταιρία ανέρχεται σε 439.642.755.

Το πιο πάνω ποσό ύψους 439.642.755 μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους μετόχους ως παρονομαστής κατά τους υπολογισμούς με τους οποίους θα προσδιορίσουν εάν απαιτείται να γνωστοποιήσουν το μερίδιο τους, ή οποιαδήποτε αλλαγή στο μερίδιο τους στην Εταιρία, σύμφωνα με τον Κανονισμό Διαφάνειας της Ιρλανδίας (Οδηγία 2004/109/ΕΚ) του 2007 (όπως τροποποιήθηκε) και τους Κανόνες της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας του 2019 (Investment Market Conduct).

Σύμφωνα με τον σκοπό του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών που ανακοινώθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2025 (το ‘Πρόγραμμα’), για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας, ο συνολικός αριθμός μετοχών που εξαγοράστηκαν στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος μέχρι τις 31 Μαρτίου 2025 ανέρχεται σε 1.496.122 κοινές μετοχές με μέση σταθμισμένη τιμή €5.69 για συνολικό τίμημα €8,505,999.

Μέχρι τις 31 Μαρτίου 2025 έχει ολοκληρωθεί περίπου το 28% της μέγιστης συνολικής αξίας του προγράμματος επαναγοράς μετοχών.

Δειτε Επισης

Νάγκελ (ΕΚΤ): Πρέπει να παραμείνουμε ευέλικτοι σχετικά με τα επιτόκια
Επεκτείνουν την συνεργασία τους Eurobank και NPCI International-Εμβάσματα από Κύπρο προς Ινδία μέσω UPI
Ανταλλαγή τεχνογνωσίας Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου με τεχνοκράτες Λιθουανίας και Ολλανδίας
Ελληνική και Eurobank Κύπρου γίνονται ένα και επαναδιαμορφώνουν τον τραπεζικό χάρτη-Τι αλλάζει για τους πελάτες
Τράπεζα Κύπρου: Απέκτησε άλλες 182.149 μετοχές στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
Ξεκάθαρος ο Μάκης Κεραυνός...Αντανακλάται και στις κυπριακές τράπεζες η μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ
Αρ. Βουράκης: Εξετάζει επάνοδό της στην Κύπρο ως ανταποκρίτρια η Deutsche Bank-Ισχυρά συγκροτήματα από τις συγχωνεύσεις
Φεύγει από τον Σύνδεσμο Τραπεζών μετά από 30 χρόνια ο Μιχάλης Καμμάς-«Θα μας λείψει. Μιχάλη, σε ευχαριστούμε»(vid)
Χρ. Πατσαλίδης: Εντυπωσιακή πορεία σταθεροποίησης και ενίσχυσης για τον τραπεζικό τομέα, ανθεκτική η οικονομία
Μιχάλης Καμμάς: Το τραπεζικό τοπίο του σήμερα δεν θυμίζει σε τίποτα αυτό των προηγούμενων δεκαετιών