Powered by

N. Χριστοδουλίδης: Εποικοδομητικές οι συναντήσεις για ένταξη στο VWP-Πάμε για τελικές ανακοινώσεις από ΗΠΑ

Απόλυτα εποικοδομητικές, χαρακτήρισε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τις χθεσινές επαφές διυπηρεσιακής ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών που επισκέπτεται αυτή την εβδομάδα την Κύπρο, για να πραγματοποιήσει τεχνική αξιολόγηση των διαδικασιών ασφαλείας της χώρας, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διαδικασίας εξέτασης για πιθανή ένταξη στο Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα (Visa Waiver Program - VWP) των ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις του σήμερα πριν τη συμμετοχή του σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, στο 15ο Nicosia Economic Congress στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κλήθηκε να σχολιάσει την παρουσία της διυπηρεσιακής ομάδας των Αμερικανών για στην Κύπρο και είπε ότι έχουν ξεκινήσει από χθες τις συναντήσεις και συνεχίζονται και σήμερα, τόσο σε τεχνοκρατικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

"Μια σημαντική επίσκεψη τα αποτελέσματα της οποίας θα οδηγήσουν στις τελικές ανακοινώσεις από πλευράς ΗΠΑ", είπε ο Πρόεδρος, για να προσθέσει ότι "είναι κάτι που εργαζόμαστε εδώ και καιρό για να πετύχουμε, θεωρούμε ότι υπάρχουν σημαντικές  πολιτικές και κοινωνικές διαστάσεις από μια τέτοια απόφαση και ευελπιστώ σύντομα - απ' όσο έχω ενημερωθεί από τεχνοκρατικής πλευράς, οι χθεσινές συναντήσεις ήταν απόλυτα εποικοδομητικές, να δούμε και σήμερα - θα προχωρήσουν οι ίδιοι σε ανακοινώσεις και να αναμένουμε την ολοκλήρωση των επαφών τους".

Δειτε Επισης

Με μικρή άνοδο έκλεισε την Πέμπτη το ΧΑΚ
Παράταση αδειοδότησης βιομηχανικών εκπομπών χωρίς πολεοδομικές άδειες έως το τέλος του 2029
Ετήσια υποχώρηση 9,5% στους εγγεγραμμένους ανέργους τον Ιούνιο
Αρνητικός ο πληθωρισμός για δεύτερο συνεχόμενο μήνα-Πού καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες αυξήσεις
Επενδύει €2,8 δισ. σε 94 έργα η Κομισιόν, χρηματοδότηση και στην Κύπρο
Πράσινο φως από τη γενική συνέλευση της ΑΕΛ για συμμετοχή του Andrew Budzinski στο μετοχικό κεφάλαιο
ΚΕΒΕ και Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Ελλάδας αποχαιρέτησαν τον Έλληνα Πρέσβη
Στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάκης Κεραυνός…Ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για την φορολογική μεταρρύθμιση
Μνημόνιο συνεργασίας για μακροπρόθεσμο σχεδιασμό υπέγραψαν Κύπρος και Ελλάδα-Πού αποσκοπεί
Δυναμική επιστροφή για την αγορά ακινήτων υψηλής αξίας-Πού και ποια η ακριβότερη πώληση