Powered by

Μετά το Πάσχα η μεγάλη εβδομάδα για την ΑΤΑ... Στο ίδιο τραπέζι σε σύσκεψη υπό τον Παναγιώτου εργοδότες και συντεχνίες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για το μέλλον του θεσμού της ΑΤΑ και προς αυτόν τον σκοπό, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου, έχει ήδη συγκαλέσει σύσκεψη μετά τις γιορτές του Πάσχα και συγκεκριμένα για την Παρασκευή, 25 Απριλίου, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων τόσο των εργαζομένων όσο και των εργοδοτών.

Από μέρους του Υπουργείου Εργασίας έχει γίνει σχετική προεργασία κατά το προηγούμενο διάστημα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Αναμένεται ότι στο πλαίσιο της σύσκεψης θα τεθούν οι θέσεις των δύο πλευρών, εργοδοτών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, και θα γίνει ένας προγραμματισμός για τα επόμενα βήματα, έτσι ώστε για να επιδιωχθεί ένα κοινά αποδεκτό αποτέλεσμα.

Το χρονικό ορόσημο για κατάληξη του θέματος που έχει τεθεί είναι ο Ιούνιος του 2025 και στόχος του Υπουργείου είναι να αξιοποιηθεί ο χρόνος που μεσολαβεί μέχρι τότε με τον πιο εποικοδομητικό τρόπο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις επιδιώκουν την πλήρη επαναφορά της ΑΤΑ, στο 100%, από το 66,7% που είναι σήμερα, ενώ οι εργοδοτικές οργανώσεις θεωρούν αναχρονιστικό τον τρόπο υπολογισμού της ΑΤΑ και ζητούν εκσυγχρονισμό του θεσμού.

Δειτε Επισης

Eurostat: Τρίτη σε ποσοστό υπερειδίκευσης των εργαζομένων η Κύπρος το 2024
Μικρά κέρδη σημείωσε την Τρίτη το ΧΑΚ
Η ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας μέσα από τα μάτια των επιχειρήσεων...Τα ζητούμενα και οι προτάσεις τους
Ενέργειες σε εξέλιξη για ανάπτυξη data centers στην Κύπρο...Ηγετικά στελέχη του ICT μιλούν για το μέλλον του τομέα
Εύσημα Πασκάλ Ντόνοχιου στον Χριστοδουλίδη για την πρόοδο της κυπριακής οικονομίας-«Είναι πραγματικά αξιοσημείωτη»
Οι τρεις πυλώνες της κυβερνητικής πολιτικής για την ενέργεια και τι ζητούν οι επιχειρήσεις για να μειωθεί το κόστος
Γ. Παναγιώτου: Σημαντική βελτίωση στα δεδομένα της αγοράς εργασίας την τελευταία διετία-Η αποτύπωση της εικόνας
Ριζοσπαστικές πολιτικές δίνουν ώθηση στον τομέα της ανάπτυξης γης και των κατασκευών-Χαιρετίζουν οι επιχειρηματίες
Διευρύνει τον διάλογο με το επιχειρείν και ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας με τη νέα γενιά επιχειρηματικών ηγετών η Κυβέρνηση
Κυριάκος Ιορδάνου: Ανάγκη για ανθεκτικό οικονομικό μοντέλο για την Κύπρο εν μέσω διεθνών κρίσεων