Η πολιτιστική διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης «οι Δρόμοι της Ελιάς» επεκτείνεται στην επαρχία Πάφου

Με πρωτοβουλίες της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου υπάρχει πλέον σε εξέλιξη η δημιουργία της διαδρομής οι Δρόμοι της Ελιάς στην περιφέρεια Πάφου η οποία αναμένεται να ενσωματωθεί στην ευρύτερη διαδρομή που συνδέει διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η ΕΤΑΠ Πάφου φιλοξένησε πριν λίγες μέρες στελέχη του Δικτύου ΟΤRoutes τα οποία επισκέφθηκαν αρκετά σημεία σε ολόκληρη την επαρχία ως μέρος της γενικότερης διαδικασίας αξιολόγησης.

Τα στελέχη από τον οργανισμό διαχείρισης της διαδρομής κα Κατσιλιέρη Κανέλλα και κα Μαρία Πολυγένη εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίηση τους με τις προτεινόμενες τοποθεσίες και σημεία ενδιαφέροντος ενώ δεν έκρυψαν τον μεγάλο τους ενθουσιασμό για τον προορισμό.

ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

Η προτεινόμενη διαδρομή καλύπτει όλους τους Δήμους της επαρχίας Πάφου, περίπου 30 κοινότητες και μια απόσταση πέραν των 170 χλμ. στην οποία κάποιος μπορεί να περιηγηθεί στη ολότητα ή αποσπασματικά αναλόγως των ενδιαφερόντων του. Τα ενδιαφέροντα στην διαδρομή ποικίλουν αφού περιλαμβάνουν εκτός από σημεία ενδιαφέροντος που σχετίζονται με την ελιά, μοναστήρια και εκκλησίες, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, σημεία θέασης, δημιουργικά εργαστήρια κ.ά.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω περιήγηση στοχεύει κυρίως σε μεμονωμένους επισκέπτες οι οποίοι είτε μπορούν να μεταβούν με δικό τους μέσο, ιδιωτικό αυτοκίνητο, μηχανή ή ποδήλατο είτε με ενοικιαζόμενο μίνι bus ή ταξί. Οι δημόσιες συγκοινωνίες δυστυχώς δεν μπορούν ακόμη να εξυπηρετήσουν την ύπαιθρο και τον σκοπό αυτό.

Η εμπλοκή αυτή του φορέα τουρισμού της Πάφου αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην ανάδειξη σημείων ενδιαφέροντος σχεδόν σε ολόκληρη την επαρχία.

Παράλληλα η ΕΤΑΠ προσβλέπει ότι μέσα από την πολιτιστική διαδρομή «Δρόμοι της Ελιάς» ο προορισμός αναμένεται:

  • να εμπλουτίσει ακόμη περαιτέρω την πολιτιστική αξία και να αναδείξει διεθνώς ακόμη μια πτυχή του προϊόντος και των εμπειριών κυρίως της υπαίθρου.
  • να προωθηθεί χάρη στη συμμετοχή σε μια πρωτοβουλία με διεθνή αποδοχή και αναγνώριση όπως η πολιτιστική διαδρομή «Δρόμοι της Ελιάς» που έχει ανακηρυχθεί «Πολιτιστική Διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης» και «Παγκόσμια Πολιτιστική Διαδρομή Διαπολιτισμικού Διαλόγου & Βιώσιμης Ανάπτυξης» της UNESCO.
  • να λάβει προβολή ποικιλοτρόπως αλλά και μέσω της ιστοσελίδας www.olivetreeroute.gr
  • να συμμετάσχει σε επιστημονικές δραστηριότητες όπως σεμινάρια, εργαστήρια, ημερίδες, κ.α
  • να αναπτύξει σχέσεις με άλλους εταίρους για ανταλλαγή καλών πρακτικών και μελλοντική υποβολή προτάσεων για την διεκδίκηση και αξιοποίηση πόρων που διατίθενται από διεθνείς, εθνικούς ή και περιφερειακούς οργανισμούς για την υλοποίηση έργων.

Αναμένεται ότι το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει ο τελικός σχεδιασμός της διαδρομής ώστε να αρχίσει η καταγραφή της σε ηλεκτρονικούς χάρτες και άλλα μέσα ώστε σιγά σιγά να πάρει σάρκα και οστά και να ενταχθεί εντός του έτους στην φαρέτρα των εμπειριών που προσφέρει ο προορισμός Πάφος!

ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ2

Δειτε Επισης

Κοινό μέτωπο ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ-Απαραίτητη η διαφύλαξη της εργασιακής ομαλότητας και σταθερότητας
Η ΕΤΑΠ Πάφου συγχαίρει τον Δήμο Πάφου για τις επενδύσεις στην καθαριότητα και το περιβάλλον
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος δωρεάν εκδρομών στον Ακάμα
Εξαιρετικά τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης της ψηφιακής εκστρατείας προώθησης του προορισμού «Πάφος»
Κορυφώνεται η εκστρατεία προσέλκυσης εγχώριου τουρισμού από την ΕΤΑΠ Πάφου
Η ΕΤΑΠ Λευκωσία παρουσιάζει την πρωτοβουλία «We’re Nicosia – An events guide»-Ο στόχος
Αύξηση πέραν του 30% για τα έσοδα από τον τουρισμό το πρώτο τετράμηνο-Άγγιξαν τα €582,5 εκατ.
Συνεχίζει να σπάει τα κοντέρ ο κυπριακός τουρισμός-Οι επιδόσεις του εξαμήνου
Η δυναμική της γερμανικής αγοράς-Οι αφίξεις, το προφίλ των ταξιδιωτών και πότε έρχονται Κύπρο
Η αναγέννηση ενός ιστορικού ξενοδοχείου-Η Property Gallery ανακοινώνει το νέο Pendeli Resort στις Πλάτρες