Με καταλυτική συμβολή των αυξημένων αφίξεων από Ισραήλ και Η.Β. δυναμικά στο 2025 τα έσοδα από τον τουρισμό

Τα έσοδα από τον τουρισμό τον Ιανουάριο 2025 ανήλθαν σε €69,2 εκ., παρουσιάζοντας αύξηση 53,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου χρόνου (€45,2 εκ.) με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Καταλυτική στην αύξηση των εσόδων ήταν κυρίως η σημαντική αύξηση των αφίξεων από το Ισραήλ, αλλά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

H κατά κεφαλή δαπάνη τουριστών τον Ιανουάριο 2025 ανήλθε σε €617,65, σε σύγκριση με €513,52 τον Ιανουάριο 2024, σημειώνοντας αύξηση 20,3%.

Οι Ισραηλινοί τουρίστες -η μεγαλύτερη τουριστική αγορά με 21,1% του συνόλου των τουριστών τον Ιανουάριο 2025- ξόδεψαν κατά μέσο όρο €176,13 ημερησίως σε σύγκριση με €118,34 τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Οι Βρετανοί τουρίστες -η δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική αγορά κατά τον συγκεκριμένο μήνα με 16,7% του συνόλου- ξόδεψαν κατά μέσο όρο €57,75 από €52,73 τον περσινό Ιανουάριο.

Οι τουρίστες από την Πολωνία -τρίτη μεγαλύτερη αγορά με 14,1%- ξόδεψαν €69,97 ημερησίως περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Στην αύξηση των εσόδων συνέβαλε και η αύξηση των συνολικών αφίξεων κατά περίπου 27,5% τον Ιανουάριο.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η εκτόξευση των αφίξεων από το Ισραήλ (από 9.148 σε 23.704, αύξηση 159%), το Ηνωμένο Βασίλειο (από 16.321 σε 18.701, αύξηση 14,6%) και τη Γερμανία (από 2.952 σε 4.114, αύξηση 39,4%).

Δειτε Επισης

Παρουσίαση τελικών αποτελεσμάτων έργου «Κλιματικά Ουδέτερες Αγροτουριστικές Κοινότητες Λάρνακας»
Επαγγελματικό συμπόσιο για την τουριστική προοπτική της Λάρνακας
Επιτόπια επιμόρφωση εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της περιφέρειας Λάρνακας
Απαράδεκτη κατάσταση στην προστατευόμενη περιοχή θαλάσσιου Πάρκου στα Μπάνια στην Κάτω Πάφο
Η πολιτιστική διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης «οι Δρόμοι της Ελιάς» επεκτείνεται στην επαρχία Πάφου
Η ΕΤΑΠ Πάφου στην Πολωνία για προώθηση του τουρισμού
Στην Πολωνία η ΕΤΑΠ Αμμοχώστου, με στόχο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής
Ε. Λοϊζίδης: Μεγάλη επιβράδυνση στις προκρατήσεις για το καλοκαίρι
Αννίτα Δημητριάδου: Το σχέδιο για αναβάθμιση των παραλιών και πού στοχεύει
Μιχάλης Αντωνίου: Η τουριστική στρατηγική στην εποχή των δασμών