Powered by

Prada: Εξαγοράζει παρά τους δασμούς έναντι 1,38 δισ. δολαρίων τη Versace

Η Prada SpA συμφώνησε να εξαγοράσει τη Versace έναντι 1,38 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενισχύοντας τη θέση της ως ο μεγαλύτερος όμιλος μόδας της Ιταλίας.

Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε την Πέμπτη 10/4, αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με τις δύο εταιρείες.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη εξαγορά στα 112 χρόνια ιστορίας της Prada και επαναφέρει τον οίκο Versace σε ιταλικά χέρια, μετά την εξαγορά του από την Capri Holdings το 2018 έναντι 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η επιστροφή της Versace στην ιταλική ιδιοκτησία αναμένεται να ενισχύσει τη στρατηγική θέση της Prada απέναντι σε κολοσσούς της πολυτελούς μόδας όπως η LVMH και η Kering SA.

Η συμφωνία προχώρησε παρά την αναστάτωση στις διεθνείς αγορές που έχει προκαλέσει η δασμολογική πολιτική του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Η Prada διαπραγματευόταν επί μήνες την εξαγορά του οίκου που ίδρυσε ο Τζιάνι Βερσάτσε τη δεκαετία του 1970 και που έγινε γνωστός για τις τολμηρές, εντυπωσιακές δημιουργίες του.

Η εξαγορά όχι μόνο δίνει στη Versace μια δεύτερη ευκαιρία για αναστροφή της πορείας της – την οποία δεν κατάφερε να επιτύχει η Capri – αλλά και ενισχύει τον ιταλικό χαρακτήρα του ομίλου Prada, ο οποίος ελέγχεται από τη σχεδιάστρια Μιούτσια Πράντα και τον σύζυγό της Πατρίτσιο Μπερτέλι.

Πηγή: newmoney

Δειτε Επισης

Νέες απώλειες για τον χρυσό μετά το δικαστικό μπλόκο στους δασμούς Τραμπ-Στα $3.264,15 η ουγγιά
Ηνωμένο Βασίλειο: Τη μεγαλύτερη πτώση από το 2023 κατέγραψαν οι τιμές κατοικιών
Προς σύναψη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου Ε.Ε.-ΗΑΕ… Πότε αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις
Μπλόκο στους δασμούς Τραμπ βάζει εμπορικό δικαστήριο-«Υπερέβη την εξουσία του»
Σε ανοδική τροχιά ο χρυσός-Στα $3.309 η ουγγιά
Αγώνας δρόμου ΗΠΑ και Ε.Ε. για κατάληξη σε εμπορική συμφωνία-Πότε εκπνέει η περίοδος ανακωχής
Δασμοί Τραμπ: Πόσα έχουν μπει μέχρι στιγμής στο ταμείο των ΗΠΑ
Τραμπ: Θετική η ανταπόκριση της Ε.Ε.-Ώρα να ανοίξουν τις αγορές τους στο αμερικανικό εμπόριο
Λαγκάρντ: «Φρικτές» οι δηλώσεις Τραμπ για την Ε.Ε.
Επίσπευση εμπορικών διαπραγματεύσεων Ε.Ε. και ΗΠΑ αποφάσισαν Φον ντερ Λάιεν και Τραμπ