Powered by

Γιάννης Αρμεύτης: Σκέψεις για δημιουργία τραμ στη Λεμεσό με… φάρο τη Μασσαλία

Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου, θα εξετάσει τις προοπτικές ανάπτυξης ενός συστήματος τραμ, ως μέσο δημόσιας αστικής συγκοινωνίας που θα μπορούσε να συμβάλει καταλυτικά στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Λεμεσού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης.

Στο περιθώριο σημερινής επίσκεψης της Γαλλίδας Πρέσβειρας Clelia Chevrier Kolacko, ο Γιάννης Αρμεύτης, ανέφερε ότι η Λεμεσός εξετάζει το παράδειγμα της πόλης της Μασσαλίας, με την οποία είναι διδυμοποιημένη.

«Αξίζει τον κόπο να το διερευνήσουμε αυτή τη στιγμή, γι αυτό θέλουμε να φέρουμε το παράδειγμα της Μασσαλίας και ακόμη δυο γαλλικών πόλεων», είπε και πρόσθεσε ότι στην ημερίδα, στην οποία αναμένεται να παρευρεθεί και η ίδια η Γαλλίδα Πρέσβειρα, «θα φέρουμε εμπειρογνώμονες που σχετίζονται με την τεχνική και οικονομική πτυχή ενός τέτοιου έργου».

Το σημαντικό σε αυτά τα μεγάλα έργα, πρόσθεσε, «είναι η βιωσιμότητα τους και πρέπει κάποιος να συνυπολογίσει την πρόσθετη αξία που μπορεί να δώσει σε μια πόλη, αφού είναι μια αφορμή και για γενικότερες αναπλάσεις, γιατί συνδυάζεται πολύ με τον ποιοτικό δημόσιο χώρο».

Ο κ. Αρμεύτης υπογράμμισε ότι το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Λεμεσού είναι τεράστιο και από τη στιγμή που το 90% των πολιτών συνεχίζει να χρησιμοποιεί το ιδιωτικό του όχημα, το πρόβλημα θα παραμένει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε χρόνο και χρήμα.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου, στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης».

Δειτε Επισης

Ο Βαφεάδης στήριξε ενίσχυση υποδομών μεταφοράς διττής χρήσης στο Συμβούλιο ΕΕ
ΣΥΚΕΑ: Κίνδυνος υποβάθμισης υπηρεσιών στα κέντρα αποκατάστασης-Ανησυχία για τις πρόνοιες του υπό συζήτηση νομοσχεδίου
Andrey Dashin: Η εγκατάσταση για επιχειρηματικούς σκοπούς και το φιλανθρωπικό ταξίδι στην Κύπρο
Σήκωσε το γάντι το ΥΠΕΣ για το «ΚτίΖΩ»-«Η καθυστέρηση οφείλεται σε νομοθετική ρύθμιση που απαιτείται»
Moody’s: Αναβάθμιση Ελληνικής Τράπεζας σε Baa1-Στρατηγική κατεύθυνση με οφέλη η εξαγορά από Eurobank
Στο 2,3% ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Φεβρουάριο-Οι κατηγορίες με τις μεγαλύτερες μεταβολές
Γιάννης Αρμεύτης: «Όταν πόλεις μικρότερες από τη Λεμεσό διαθέτουν τραμ γιατί να μην το μελετήσουμε κι εμείς»;
Αρχίζει σύντομα η αναβάθμιση της λεωφόρου Ευαγόρου στη Λευκωσία-Έπεσαν υπογραφές με Kedris Constructions
Προς οριστικοποίηση έργα ενέργειας και ψηφιακού μετασχηματισμού στη Λευκωσία με συμβολή του Δήμου Βιέννης
Μαρία Κουρούπη: Η επιβατική κίνηση, τα νέα δρομολόγια και οι νέες αεροπορικές στα αεροδρόμια