Powered by

Μάριος Κοσμά: Ισορροπημένη και προς όφελος των επιχειρήσεων η φορολογική μεταρρύθμιση-Πιο ανταγωνιστική αγορά

Στην περαιτέρω αξιοπιστία προς την κυπριακή οικονομία αναμένεται να συμβάλει η γρήγορη εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης, η οποία γίνεται σε χρόνο κατά τον οποίο υπήρχε ανάγκη από την οικονομία, υπογραμμίζει ο Managing Partner της K. Treppides & Co Group, Μάριος Κοσμά, πιστώνοντας τους εμπλεκόμενους φορείς της κυβέρνησης για την προώθηση της μεταρρύθμισης.

Μιλώντας στο InBusinessNews, σχετικά με το πλαίσιο εισηγήσεων που κατατέθηκε από το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου για τον φορολογικό μετασχηματισμό, ο κ. Κοσμά ανέφερε ότι η φορολογική μεταρρύθμιση, όπως έχει παρουσιαστεί από την ομάδα που την συνέταξε, παρουσιάζεται ισορροπημένη και προς όφελος των κυπριακών επιχειρήσεων, διατηρώντας τα φορολογικά πλεονεκτήματα για επενδύσεις από ξένους επενδυτές, ξένων κεφαλαίων στην Κύπρο, τα οποία και επιφέρουν άμεσα και έμμεσα ωφελήματα σε όλες τις κοινωνικές τάξεις.

Οφέλη για Κύπριους μετόχους-Πιθανές μειώσεις κόστους ζωής

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον κ. Κοσμά, κατά κάποιον τρόπο εξισορροπεί μία κατάσταση, η οποία φαίνεται να παρουσιαζόταν μέσω λανθασμένων-όπως χαρακτηριστικά ανέφερε-επιχειρημάτων ότι έφερνε σε δυσμενή θέση τις κυπριακές επιχειρήσεις των οποίων οι επενδυτές είναι κυπριακής καταγωγής.

«Με τις μεταρρυθμίσεις έχουν ωφεληθεί οι Κύπριοι μέτοχοι κυπριακών εταιρειών και αυτό θα συμβάλει στην δημιουργία μιας πιο ανταγωνιστικής αγοράς και θα βοηθήσει, με σωστή μεταχείριση και διαχείριση, ίσως και σε μειώσεις του κόστους ζωής», εξήγησε σχετικά.

Ανάγκη για στοχευμένες ελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη

Την ίδια ώρα πάντως, ο Managing Partner της K. Treppides & Co Group υπέδειξε ότι προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι στο πλαίσιο εισηγήσεων για τη φορολογική μεταρρύθμιση δεν εντάχθηκαν επιπρόσθετα φορολογικά κίνητρα για νεαρές οικογένειες και στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη.

«Πιστεύω, στα πλεονεκτήματα της φορολογικής μεταρρύθμισης, σε αυτόν τον τομέα θα υπάρχουν έμμεσα ωφελήματα σε βάθος χρόνου, καθώς οι κυπριακές επιχειρήσεις θα μπορούν να αυξήσουν τον μέσο όρο μισθού της μεσαίας και χαμηλής τάξης, κάτι στο οποίο υπάρχει πρόνοια μέσω της αλλαγής των φορολογικών κλιμάκων για την φορολογία φυσικών προσώπων», σημείωσε.

Εν κατακλείδι, σύμφωνα με τον Μάριο Κοσμά, η φορολογική μεταρρύθμιση γίνεται σε χρόνο τον οποίο υπήρχε ανάγκη από την κυπριακή οικονομία και η γρήγορη εφαρμογή της θα συντελέσει στην περεταίρω αξιοπιστία προς την κυπριακή οικονομία.

Κάτι για το οποίο, όπως τόνισε, θα πρέπει να πιστωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της κυβέρνησης.

Δειτε Επισης

Με πτώση έκλεισε την Τρίτη το Χρηματιστήριο
Η δυναμική του τουρισμού μέσα από τους αριθμούς...Οι 4.040.200 αφίξεις και τα έσοδα ύψους €3.209,4 εκ. το 2024
Η γαλακτοβιομηχανία Όμηρος, το μπαράζ επενδύσεων και η πολλαπλή στόχευση της καθόδου στην Κύπρο
Δυναμική παρέμβαση ACTTA για την ξενοδοχειακή βιομηχανία-«Αδιανόητη η λήψη απεργιακών μέτρων»
Τα κριτήρια για τα €4 εκατ. ανά έτος την επόμενη τριετία με στόχο την αύξηση της παραγωγής αιγοπρόβειου γάλακτος
Riva Beachouse: Ένα εστιατόριο εμπνευσμένο από τις δεκαετίες του ’60 και ’70 στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Μιχάλης Μίτας: Το brand Πάφος ως τουριστικός προορισμός και πώς θα ενδυναμώσει την θέση της στον παγκόσμιο χάρτη
Λύρα Αμβροσίδου: Ο ανθεκτικός αλλά όχι άτρωτος τομέας των ακινήτων, οι προκλήσεις και το ανανεωμένο Pendeli Resort
Με αμελητέες απώλειες άρχισε την εβδομάδα το ΧΑΚ
Παραπλανητικά μηνύματα για επιστροφή ΦΠΑ-Καμπανάκι από το Τμήμα Φορολογίας