powered by

Lidl Κύπρου: Χτίζοντας τους «πράσινους» επιχειρηματίες του μέλλοντος μέσα από το πρόγραμμα mind Reset

Αν αναρωτιέστε πώς θα είναι το μέλλον του πλανήτη, ίσως να εκπλαγείτε μαθαίνοντας ότι η απάντηση έρχεται από παιδιά ηλικίας μόλις 10 έως 14 ετών.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το Εκπαιδευτικό Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα mind REset, έχει δώσει φωνή και χώρο σε περισσότερους από 12.500 μαθητές και μαθήτριες από 250 και πλέον σχολεία δημοτικού και γυμνασίου της Κύπρου.

Αυτά τα παιδιά, όχι μόνο ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο, αλλά έχουν ήδη αρχίσει να το δημιουργούν.

Το mind REset, που υλοποιείται από τη Lidl Κύπρου σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Junior Achievement Cyprus, στηρίζεται θεσμικά από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, ενώ φέτος τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, δεν είναι απλώς ένα ακόμα εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Είναι ένα εργαστήρι ιδεών και καινοτομίας που φέρνει τη νέα γενιά σε επαφή με κρίσιμα θέματα, όπως η μείωση της χρήσης πλαστικού, η ανακύκλωση και η βιωσιμότητα.

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, μαθητές και μαθήτριες εργάστηκαν πάνω σε 5 εκπαιδευτικές ενότητες, βασισμένες στους πυλώνες της στρατηγικής REset Plastic του ομίλου Schwarz, στον οποίο ανήκει η Lidl Κύπρου.

Πρακτικά, οι συμμετέχοντες διδάσκονται να μετατρέπουν την ευαισθητοποίησή τους σε πρακτικές και δημιουργικές λύσεις, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα δεξιότητες επιχειρηματικότητας, ομαδικότητας και δημιουργικής σκέψης.

Η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, με συμμετοχή στο πρόγραμμα 3.545 παιδιών από 71 σχολεία (43 Δημοτικά και 28 Γυμνάσια), με την καθοδήγηση 181 εκπαιδευτικών. Περισσότερες από 100 ομάδες παρουσίασαν τις ιδέες τους στην Εμπορική Έκθεση, εντυπωσιάζοντας με τη φαντασία και την αποφασιστικότητά τους.

Οι μικροί «πράσινοι» επιχειρηματίες κατάφεραν να κερδίσουν το θαυμασμό του κοινού και των ειδικών με τις καινοτόμες ιδέες τους για έναν πιο βιώσιμο κόσμο.

Οι «mind REsetters της χρονιάς 2024-2025» αναδείχθηκαν η ομάδα Rocking Paints από το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας για την Δημοτική Εκπαίδευση, η οποία δημιούργησε φυσικές χρωστικές από πετρώματα, χωρίς πλαστικά, σε επαναχρησιμοποιούμενο γυάλινο δοχείο και οικολογική ρούχινη τσάντα, και η ομάδα NatureSkin Bags από το Γυμνάσιο Αποστόλου Ανδρέα Έμπας για τη Μέση Εκπαίδευση, η οποία κατασκεύασε χειροποίητες, ανθεκτικές, οικολογικές σακούλες από άγαρ (κόκκινα φύκια) και οργανικά απόβλητα.

Οι ομάδες απέδειξαν με τις ιδέες τους ότι η πραγματική καινοτομία και η ευαισθησία για το περιβάλλον δεν έχουν ηλικιακά όρια.

Οι νικητές επιβραβεύτηκαν με μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία στη Βιέννη, που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη γνώση και την έμπνευσή τους.

Με τέτοιες πρωτοβουλίες, η Lidl Κύπρου συνεχίζει να αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή της για ένα βιώσιμο μέλλον. Επενδύοντας στους νέους, καλλιεργεί υπεύθυνους πολίτες που θα φέρουν ουσιαστικές αλλαγές.

Το Εκπαιδευτικό Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα mind REset αποδεικνύει πως όταν το μέλλον μιλάει «πράσινα», αξίζει να το ακούσουμε.

Δείτε το video από το φετινό mind REset:

Δειτε Επισης

Αυξήθηκαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ιδιωτικούς ταχυδρομικούς παροχείς-Έρευνα της ΓΕΡΗΕΤ
Ενισχύει την ηγετική της ομάδα η EY Κύπρου...Οι τέσσερις νέοι Συνέταιροι που ανακοίνωσε(pics)
ΤΕΠΑΚ: Προχωρά στην ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Διά Βίου Μάθησης
Στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Κύπρο
Μνημόνιο συνεργασίας Πανεπιστημίου Frederick και MSC για υποτροφίες στα ναυτιλιακά
Συζητήσεις ΤΕΠΑΚ-Zhejiang Wanli University για ανάπτυξη κοινών ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων
Παρουσίαση μελέτης για τη βιοποικιλότητα σε λατομεία αδρανών υλικών στην Κύπρο
Πόλος έλξης για επιστροφή Κύπριων επιστημόνων τα Κέντρα Αριστείας-Τα είπαν με Νίκο Χριστοδουλίδη
Μ. Παναγιώτου: Ενισχύει την εμπιστοσύνη και την προστασία των επενδυτών η ψήφιση του νόμου για ΚΕΔΟΣΕ
«Μωρά Θαύματα»: Σε πλήρη στασιμότητα η νέα ΜΕΝΝ στο Μακάριο Νοσοκομείο-Να μην συνεχιστεί άλλο η κοροϊδία