Powered by

Salamis Tours: Πώληση του πλοίου Alasa στην Taysir Shipping-Το αντίτιμο του deal και η εκτιμώμενη ζημιά

Στην υπογραφή συμφωνίας για την πώληση του πλοίου «Alasa» έχει προχωρήσει η θυγατρική της Salamis Tours (Holdings) Public Ltd, Alasa Shipping Co. Ltd, στην οποία η Salamis συμμετέχει με 55% στο μετοχικό κεφάλαιο.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται να γίνει εντός του τρέχοντος μηνός με την παράδοση του πλοίου στους αγοραστές.

Η συναλλαγή έγινε καθαρά σε εμπορική βάση, χωρίς να επηρεάζει τα συμφέροντα του γραμματέα της εταιρείας.

Το αντισυμβαλλόμενο μέρος είναι η Taysir Shipping Company, με έδρα τη Λιβερία.

Διευκρινίζεται ότι δεν πωλείται εταιρεία ή/και επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά περιουσιακό στοιχείο.

Το τίμημα πώλησης ανέρχεται σε 725.000 δολάρια, το οποίο θα εισπραχθεί με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, δηλαδή με την παράδοση του πλοίου.

Η ζημιά από την πώληση υπολογίζεται σε €228.000 περίπου και προκύπτει από τη διαφορά του τιμήματος πώλησης και της καθαρής λογιστικής αξίας του εν λόγω πλοίου. Η ζημιά που αναλογεί στο Συγκρότημα, λόγω του συμφέροντςο μειοψηφίας ανέρχεται σε €125.400.

Δειτε Επισης

Συμβούλιο Μεταφορών Ε.Ε.: Πολιτική συμφωνία για διαπραγματεύσεις με Ευρωβουλή για τα δικαιώματα των επιβατών
Christophe Petit: Στόχος της Hermes η ανάπτυξη σύγχρονων και βιώσιμων αεροδρομίων-Μια νέα εποχή προόδου
Μπήκε από τον Πρόεδρο ο θεμέλιος λίθος για την β' φάση ανάπτυξης... Ένα σημαντικό ορόσημο για τα κυπριακά αεροδρόμια(pics)
Έκανε εργαλείο παρακολούθησης εισαγωγών για μη εκτροπή εμπορίου λόγω δασμών η Κομισιόν
Ψηφίστηκε το νέο πλαίσιο για άμεσες μεταφορές σε ευρώ-Εκσυγχρονίζονται οι νομοθεσίες
Α.Βαφεάδης: Να βρεθεί χρυσή τομή για τα δικαιώματα των επιβατών στην Ε.Ε.-Πονοκέφαλος η συμφόρηση στους αιθέρες
Βίκτωρας Τροκούδης(Plum): Τι σημαίνει για καταναλωτές και αποταμιευτές η νέα μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ
Συνεχίστηκε το ντόμινο μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ-Η όγδοη διαδοχική από το καλοκαίρι του 2024
Mondelēz International: Managing director σε Κύπρο και Ελλάδα η Marina Hadrovic
Γιατί πρέπει η Κύπρος να ηγηθεί στον βιώσιμο τουρισμό