Παράταση σχεδίου παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ για ιδία κατανάλωση

Την παράταση της χρονικής διάρκειας του Σχεδίου για Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για ιδία Κατανάλωση μέχρι την 1η Αυγούστου, ανακοίνωσε το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου, η ημερομηνία τερματισμού της παραλαβής αιτήσεων για την Κατηγορία Α- Συμψηφισμός Μετρήσεων (net-metering), την Κατηγορία Β – Συμψηφισμός Λογαριασμών (net-billing), την Κατηγορία Δ – Εικονικός Συμψηφισμός Μετρήσεων (virtual net-metering) και την Κατηγορία Ε – Εικονικός Συμψηφισμός Λογαριασμών (virtual net-billing) του «Σχέδιου για Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για ιδία Κατανάλωση» (Απρίλιος 2024), παρατείνεται μέχρι την 1η Αυγούστου 2025 ή μέχρι την όποια αναθεώρηση του Σχεδίου έπειτα από σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου.

Σημειώνεται πως περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Σχέδιο είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Ενέργειας στο https://energy.gov.cy/.

Δειτε Επισης

Παύλος Μαρινάκης: Το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας θα προχωρήσει κανονικά
Το νέο πλαίσιο κανονιστικής συμμόρφωσης που φέρνει η AMLA και πώς το προσεγγίζουν οι αρμόδιοι φορείς στην Κύπρο
Στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού IN Business: Οι βραβευθέντες και οι υποστηρικτές των 17ων IN Business Awards
Τα projects των οκτώ μεγάλων νικητών των Young Lions Cyprus 2025 και η μεγάλη ευκαιρία τους στις Κάννες (pics)
Σπάει τα κοντέρ ο τουρισμός… Το ρεκόρ τετραμήνου, οι κύριες αγορές και πώς κινήθηκαν Ρωσία και ΗΠΑ
Oι δύο νέες μελλοντικές αναπτύξεις της Αρχής Λιμένων Κύπρου-Η στρατηγική και τα μελλοντικά σχέδια
Απάντησε με λιβελλογράφημα, επιβεβαιώθηκε ως λασπολόγος ο Φαίδωνας...Τρίζει όντως αντί η άμαξα ο αμαξηλάτης
ΣΑΗ: Καθοριστική εξέλιξη στην ενεργειακή πολιτική της Κύπρου το άνοιγμα ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού
Ισχυρό πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τετράμηνο-Άγγιξε τα €646,8 εκατ.
Γ. Παπαναστασίου: Άγνωστο αν θα μειωθεί η τιμή του ρεύματος με ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού