Powered by

Μικρές ζημιές κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη

Με μικρές απώλειες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου την Πέμπτη, μετά τα κέρδη της προηγούμενης ημέρας. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε μικρή πτώση σε ποσοστό 0,17%, κλείνοντας στις 240,78 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 146,01 μονάδες, καταγράφοντας πτώση σε ποσοστό επίσης 0,21%. Ο ημερήσιος τζίρος ανήλθε στις €514.140.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, άνοδο σημείωσαν η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,22% και οι Επενδυτικές Εταιρείες κατά 0,58%. Πτώση σημείωσε η Εναλλακτική Αγορά κατά 1,56%, ενώ τα Ξενοδοχεία παρέμειναν αμετάβλητα.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €232.265 (τιμή κλεισίματος €6,08 – χωρίς μεταβολή). Ακολούθησαν οι τίτλοι της Ελληνικής Τράπεζας με €176.775 (τιμή κλεισίματος €4,77 – χωρίς μεταβολή), της Δήμητρα Επενδυτικής με €57.819 (τιμή κλεισίματος €1,705 - άνοδος 0,59%), της Atlantic Insurance με €20.082 (τιμή κλεισίματος €2,42 – πτώση 3,2%) και της με Logicom €11.440 (τιμή κλεισίματος €3,84 – άνοδος 1,05%).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 4 κινήθηκαν ανοδικά, 6 πτωτικά και 2 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 112.

Εξάλλου, το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου αναφέρει ότι σε πρόσφατη συνεδρία του έχει αποφασίσει να εγκρίνει σύμφωνα με την παράγραφο 7.2. της ΚΔΠ 379/2014 (ως έχει τροποποιηθεί) το γραφείο «Athlos Capital Investment Services Ltd», ως Σύμβουλο Εισαγωγής στη Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγορά (Ν.Ε.Α.) του ΧΑΚ.

Δειτε Επισης

Τριάντα χιλιάδες δικαιούχοι αγρότες για εκταρικές επιδοτήσεις ύψους €60 εκατομμυρίων-Ο στόχος της ενίσχυσης
Εξαπέλυσε πυρά και μοίρασε ευθύνες στις κυβερνήσεις Αναστασιάδη-Χριστοδουλίδη για την ακρίβεια ο Στεφάνου
Περισσότερα από 60 έργα αξίας πέραν των 180 εκατ. για την επαρχία της Λάρνακας-Ανοίγει Σχολή του ΤΕΠΑΚ στην πόλη
«Υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρείες στις ΗΠΑ για να επενδύσουν στην Κύπρο-Έχει οργανωθεί πολύ καλά αυτή η επίσκεψη»
«Αρχίζουμε να αποπληρώνουμε δάνειο που πήραμε γιατί κάποιοι ακολούθησαν ανεύθυνες πολιτικές...Με την οικονομία δεν παίζεις»
Πτώση την Παρασκευή στο Χρηματιστήριο και εβδομαδιαίες απώλειες
Περισσότερα τα αυγά εκκόλαψης πουλερικών για αυγοπαραγωγή τον Φεβρουάριο
Χαιρετίζει τις παρατηρήσεις και συστάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το Υπουργείο Οικονομικών
Ο δρόμος που δείχνει στην Κύπρο το ΔΝΤ... Η καλή αποτίμηση πορείας και οι βασικές συστάσεις προς την Κυβέρνηση
Χωρίς προϋπολογισμό η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας-Έμεινε απλήρωτο το προσωπικό, κατήλθε σε στάση εργασίας