Powered by

Μικρές ζημιές κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη

Με μικρές απώλειες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου την Πέμπτη, μετά τα κέρδη της προηγούμενης ημέρας. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε μικρή πτώση σε ποσοστό 0,17%, κλείνοντας στις 240,78 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 146,01 μονάδες, καταγράφοντας πτώση σε ποσοστό επίσης 0,21%. Ο ημερήσιος τζίρος ανήλθε στις €514.140.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, άνοδο σημείωσαν η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,22% και οι Επενδυτικές Εταιρείες κατά 0,58%. Πτώση σημείωσε η Εναλλακτική Αγορά κατά 1,56%, ενώ τα Ξενοδοχεία παρέμειναν αμετάβλητα.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €232.265 (τιμή κλεισίματος €6,08 – χωρίς μεταβολή). Ακολούθησαν οι τίτλοι της Ελληνικής Τράπεζας με €176.775 (τιμή κλεισίματος €4,77 – χωρίς μεταβολή), της Δήμητρα Επενδυτικής με €57.819 (τιμή κλεισίματος €1,705 - άνοδος 0,59%), της Atlantic Insurance με €20.082 (τιμή κλεισίματος €2,42 – πτώση 3,2%) και της με Logicom €11.440 (τιμή κλεισίματος €3,84 – άνοδος 1,05%).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 4 κινήθηκαν ανοδικά, 6 πτωτικά και 2 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 112.

Εξάλλου, το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου αναφέρει ότι σε πρόσφατη συνεδρία του έχει αποφασίσει να εγκρίνει σύμφωνα με την παράγραφο 7.2. της ΚΔΠ 379/2014 (ως έχει τροποποιηθεί) το γραφείο «Athlos Capital Investment Services Ltd», ως Σύμβουλο Εισαγωγής στη Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγορά (Ν.Ε.Α.) του ΧΑΚ.

Δειτε Επισης

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου στις κοινότητες της ανατολικής Λεμεσού-«Ο υπουργός ενδιαφέρεται πάρα πολύ...»
Χτίζει γέφυρες με Στρασβούργο και Βρυξέλλες το ΕΒΕΛ...Τα είπαν με τους ευρωβουλευτές οι επιχειρηματίες της Λεμεσού
Με απώλειες έκλεισε το ΧΑΚ στην τελευταία συνεδρία του Μαΐου
Τα συμπεράσματα της διάσκεψης Προέδρων των Επιτροπών Γεωργίας των κοινοβουλίων μεσογειακών κρατών
Νέο εργαλείο αντιμετώπισης κρίσεων πρότεινε η Μαρία Παναγιώτου στον Επίτροπο Χάνσεν
Απάντησε με λιβελλογράφημα, επιβεβαιώθηκε ως λασπολόγος ο Φαίδωνας...Τρίζει όντως αντί η άμαξα ο αμαξηλάτης
Ισχυρό πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τετράμηνο-Άγγιξε τα €646,8 εκατ.
Οριακή αύξηση τιμών παραγωγού στη βιομηχανία τον Απρίλιο
Ο Δήμος Αθηένου συμμετέχει σε πρόγραμμα Ε.Ε. για ενδυνάμωση γυναικών υπαίθρου
Οι φιλοδοξίες του Φαίδωνα, η διαπόμπευση των forex και το επίπεδο πολιτικής ηθικής στον πάτο...Ένας grande λασπολόγος