powered by

Thibaut Mourgues: Η Κύπρος να δημιουργήσει στρατηγική ΣΔΙΤ βασισμένη σε υφιστάμενα επιτυχημένα μοντέλα

Στην εισήγηση όπως η Κύπρος ακολουθήσει ήδη επιτυχημένα υπάρχοντα μοντέλα για να δημιουργήσει τη δική της στρατηγική Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), προέβη ο Thibaut Mourgues, Managing Partner, Camden Advisory, Co-Founder, Head of Editorial Board, Head of AI & Technology chapter, World Association of PPP Units & Professionals (WAPPP).

Μιλώντας κατά τη δεύτερη μέρα διεξαγωγής του Διεθνούς Συνεδρίου "Απελευθερώνοντας επενδύσεις μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)" στη Λευκωσία, ο Mourgues ανέφερε ότι πολλά κριτήρια για μια στρατηγική υπάρχουν ήδη στο υφιστάμενο πλαίσιο, δίνοντας το παράδειγμα των οδηγιών της ΕΕ που έχουν ενσωματωθεί και της σημαντικής εναρμόνισης με τα διεθνή πρότυπα.

«Υπάρχουν διαθέσιμα πλαίσια που έχουν αναπτυχθεί για κράτη που θέλουν να υιοθετήσουν νομοθεσία ΣΔΙΤ. Επομένως, αν υπάρχει διάθεση για εφαρμογή, τα μοντέλα είναι ήδη εκεί», σημείωσε ο Mourgues.

Το εργαστήρια που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της διοργάνωσης, σχεδιάστηκαν για να εξοπλίσουν τους συμμετέχοντες με τις απαραίτητες δεξιότητες και στρατηγικές για την ανάπτυξη έργων που είναι έτοιμα για επενδύσεις και την αποτελεσματική προώθησή τους στους κατάλληλους επενδυτές ξένων άμεσων επενδύσεων (FDI). Μέσα από εμπεριστατωμένες γνώσεις, πραγματικές μελέτες περιπτώσεων και διαδραστικές συνεδρίες, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν σχετικά με το πώς δομούν έργα για να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των επενδυτών και πώς χρησιμοποιούν στοχευμένες τεχνικές προώθησης για να προσελκύσουν και να εμπλέξουν τους πιο κατάλληλους επενδυτές.

Δειτε Επισης

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Προαγωγή πολιτικών για μια βιώσιμη και ισχυρή κυπριακή ναυτιλιακή βιομηχανία
Μαγνήτης το «Γκρουπ του Θανάτου»...Πετά η προπώληση των μεμονομένων εισιτηρίων για το EuroBasket 2025
Ξεκαθαρίζει το σκηνικό η Διοίκηση του ΑΠΟΕΛ-«Συζητήσεις με Αλέξη Ανδρέου για να ηγηθεί νέου σχήματος»
Στέλλα Βιολάρη: Πολυδιάστατο το μέλλον της διαφήμισης στην Κύπρο, future-proof αυτό της Hub&Spoke
Χωρίς επιστροφή η αλλαγή σκυτάλης στο ΑΠΟΕΛ-Το όνομα για πρόεδρος και ποιος προορίζεται για γενικός διευθυντής
Μαρίνα Χατζημανώλη: Σταθερή προσήλωση της Κυβέρνησης στην περαιτέρω ανάπτυξη του ναυτιλιακού κλάδου
Συμβούλιο «ΦΩΝΗ: Παρουσίασε το έργο και την αποστολή του σε φοιτήτριες και φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου
Στην πλατφόρμα Jinius της Τράπεζας Κύπρου ο Δήμος Λευκωσίας-Υιοθετεί την ηλεκτρονική τιμολόγηση
Σημαντική ετήσια αύξηση 4,3% στην βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Έφθασε στις 103,9 μονάδες ο Δείκτης
Καθιερώνεται ο θεσμός... Προκήρυξη 2ου Βραβείου Ισότητας Φύλων στην Κυπριακή Ναυτιλία 2025