powered by

Ακίνητα: Οι πόλεις που προτιμούν οι ξένοι αγοραστές

Αναπόσπαστο τμήμα και αιμοδότες της κυπριακής κτηματαγοράς αποδεικνύονται οι ξένοι αγοραστές, οι οποίοι κατέλαβαν τον Ιανουάριο του 2025 το 40% της αγοράς.

Σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, από τις 1.275 πωλήσεις ακινήτων που πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο του 2025, οι 510 ή ποσοστό 40% αφορούσαν αλλοδαπούς αγοραστές.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η πλειοψηφία (347 πωλητήρια έγγραφα) που φτάνει το 68% αφορά αγοραστές εκτός Ε.Ε. έναντι 32% (163 πωλητήρια έγγραφα) που καταλαμβάνουν οι αγοραστές εντός Ε.Ε.

Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2024, καταγράφηκε αύξηση 12% στα πωλητήρια έγγραφα για ξένους αγοραστές, τα οποία είχαν ανέλθει τότε στα 455.

Κυριαρχούν Πάφος και Λεμεσός

Τους ξένους αγοραστές ακινήτων προσελκύουν σε μεγάλο βαθμό η Πάφος, η Λεμεσός και η Λάρνακα.

Η Πάφος κατέλαβε το 36% της αγοράς ξένων αγοραστών τον φετινό Ιανουάριο, με 184 πωλήσεις, εκ των οποίων οι 119 από αγοραστές εκτός Ε.Ε. και οι 65 από αγοραστές εντός Ε.Ε.

Η Λεμεσός κατέλαβε το 28,7% του συγκεκριμένου κομματιού της αγοράς, με 146 πωλητήρια έγγραφα, από τα οποία τα 101 προέρχονταν από μη Ευρωπαίους αγοραστές και τα 45 από Ευρωπαίους αγοραστές.

Στη Λάρνακα, οι πωλήσεις σε αλλοδαπούς αγοραστές ανήλθαν στις 111 (21,8%), εκ των οποίων οι 94 αφορούσαν αγοραστές εκτός Ε.Ε. και οι 17 αγοραστές εντός Ε.Ε.

Σε χαμηλά επίπεδα παρέμειναν οι πωλήσεις ακινήτων σε ξένους σε Λευκωσία (36) και Αμμόχωστο (31), καταλαμβάνοντας το 7% και το 6% της εν λόγω αγοράς αντίστοιχα.

Δειτε Επισης

Και εγένετο ξανά Σύνδεσμος Κατασκευαστών Έτοιμου Σκυροδέματος...Δεν θα ασχολείται συλλογικά με τα εργασιακά
Χαιρετίζει τις καταδίκες για σφετερισμό το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών-«Τέτοιες παράνομες πράξεις δεν μένουν ατιμώρητες»
Ο Όμιλος Δ. Ζαβός παρουσίασε το «The Oasis Collection» στην 7η Σύνοδο «Doing Business with Cyprus 2025» στο Τελ Αβίβ
Στ. Γαβριήλ: Βασικός μοχλός ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας ο κατασκευαστικός τομέας-Ατεκμηρίωτη στοχοποίηση
Δημόσια διαβούλευση για τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Στροβόλου-Κάλεσμα προς τους δημότες για εισηγήσεις
Μεγάλη πρόοδος στην ταχύτητα εξέτασης πολεοδομικών αιτήσεων από ΕΟΑ Αμμοχώστου-Τι δείχνουν τα στοιχεία
Δυναμική παρουσία GoGordian στο 7ο Doing Business with Cyprus Summit στο Τελ Αβίβ
Ακίνητα στην Πάφο: Γιατί το μέγεθος, το ύψος και οι παροχές έχουν σημασία
Καθυστερήσεις στην έκδοση πολεοδομικών αδειών και πολεοδομικών ελέγχων συζήτησαν ΕΒΕΛ-ΕΟΑ Λάρνακας
Η ακμάζουσα αγορά ακινήτων της Λευκωσίας και το top 5 των ακριβότερων συναλλαγών