Powered by

Με «Το αντιταλαιπωρικόν» θέλουν να πατάξουν τη γραφειοκρατία και τις δαιδαλώδεις διαδικασίες στο δημόσιο

Διαγωνισμό με τίτλο "Το αντιταλαιπωρικόν" για υποβολή συγκεκριμένων διαδικασιών ή πρακτικών στο δημόσιο οι οποίες κρίνονται ως αχρείαστα περίπλοκες με ταυτόχρονη εισήγηση αλλαγών προκήρυξε την Τετάρτη για τα στελέχη του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όλων των βαθμίδων και κλιμάκων, η ΠΑΣΥΔΥ και το Δημοσιονομικό Συμβούλιο Κύπρου (ΔΣΚ), με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων έως τις 15 Απριλίου.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση ΠΑΣΥΔΥ και ΔΣΚ, η δημόσια υπηρεσία συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερβολική γραφειοκρατία, δαιδαλώδεις διαδικασίες και περίπλοκες ροές εργασιών. «Ως αποτέλεσμα, η εξυπηρέτηση της κοινωνίας, της οικονομίας, και τελικά του πολίτη, δεν βρίσκονται στο επίπεδο που μας αξίζει», σημειώνεται.

Προστίθεται ότι οι πρώτοι, όμως, που ταλαιπωρούνται από τις διαδικασίες και τη γραφειοκρατία, είναι οι ίδιοι οι λειτουργοί του δημοσίου, οι οποίοι, από τη μια ασφυκτιούν, αναγκαζόμενοι να εργάζονται με τρόπο που είναι χρονοβόρος και άχαρος, και από την άλλη γίνονται οι αποκλειστικοί αποδέκτες του εκνευρισμού του πολίτη.

Σημειώνεται ότι με βάση τα πιο πάνω, η ΠΑΣΥΔΥ και το Δημοσιονομικό Συμβούλιο Κύπρου προκηρύσσουν διαγωνισμό απευθυνόμενο σε στελέχη του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όλων των βαθμίδων και κλιμάκων. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι ενδιαφερόμενοι προσκαλούνται να υποβάλουν συγκεκριμένες διαδικασίες ή πρακτικές τις οποίες κρίνουν ως αχρείαστα περίπλοκες και να εισηγηθούν αλλαγές με τις οποίες αυτές μπορούν να βελτιωθούν. Οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους ανώνυμα, επώνυμα, ή ανώνυμα με επιλογή να ερωτηθούν ξανά σε περίπτωση που η πρότασή τους επιλεγεί για βράβευση. Συμμετοχή μπορούν να υποβάλουν άτομα ή ομάδες ατόμων.

Επισημαίνεται ότι οι συμμετοχές θα μπορούν να γίνουν στην ιστοσελίδα του Δημοσιονομικού Συμβουλίου: https://www.fiscalcouncil.gov.cy/en/ και ο σύνδεσμος θα είναι ενεργός από σήμερα μέχρι τις 15/04/2025.

Όπως αναφέρεται,  οι νικητές του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στα τέλη Απριλίου και θα ακολουθήσει ειδική εκδήλωση, κατά την οποία θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και θα πραγματοποιηθεί η σχετική βράβευση.

Οι νικητές του διαγωνισμού θα κερδίσουν: 1. ένα ταξίδι αξίας 2.000 ευρώ, με ανοιχτό προορισμό. Η επιλογή του προορισμού και η διαχείριση του ταξιδιού θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις του νικητή και 2. Δύο (2) Laptop Apple MacBook Air 2024, τελευταίας τεχνολογίας.

Δειτε Επισης

Μικρή άνοδο κατέγραψε το ΧΑΚ
Μείωση του ετήσιου πληθωρισμού σε Κύπρο και Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά τον Μάρτιο
Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Γερμανίας για ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών
Αυξήθηκε ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Μάρτιο-Επίμονος ο πληθωρισμός στις υπηρεσίες
Η θέση της Λευκωσίας για τους δασμούς... Δομημένος διάλογος Ε.Ε. με ΗΠΑ και κατάληξη με αμοιβαίο όφελος
Βήμα αποκατάστασης του ονόματος της Κύπρου η Εθνική Μονάδα Εφαρμογής Κυρώσεων-Τι δηλώνει ο Μάκης Κεραυνός
Μεγάλη επιτυχία για το 15ο Nicosia Economic Congress (pics)
Παίρνει σάρκα και οστά η Εθνική Μονάδα Εφαρμογής Κυρώσεων-Τα τρία νομοσχέδια και η ευθύνη
Παρών στη διεθνή έκθεση τεχνολογίας και καινοτομίας «BEYOND» στην Αθήνα το Υπουργείο Εμπορίου
Σε καλό δρόμο η ένταξη της Κύπρου στο Visa Waiver Programme των ΗΠΑ-Ο στόχος της Κυβέρνησης