Πτώση περίπου 1% σημείωσαν την Τρίτη (18/3) οι τιμές του πετρελαίου με φόντο την επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, με τον ομόλογο του της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν η οποία κατέληξε στην αποδοχή της αμερικανικής πρότασης για τον τερματισμό των πληγμάτων στις ενεργειακές υποδομές τόσο της Ουκρανίας, όσο και της Ρωσίας, για περίοδο 30 ημερών.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε παράλληλα ότι ξεκινούν τεχνικές διαπραγματεύσεις για την εφαρμογή θαλάσσιας εκεχειρίας στη Μαύρη Θάλασσα, πλήρη κατάπαυση του πυρός και μόνιμη ειρήνη, με τον πρόεδρο Τραμπ να κάνει λόγο για «παραγωγική συνομιλία», τονίζοντας ότι «θα εργαστούμε γρήγορα για μια πλήρη κατάπαυση του πυρός».
Σε αυτό το κλίμα το WTI παραδόσεως Απριλίου έχασε 68 cents ή 1% και έκλεισε στα 66,90 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη.
Το Brent παραδόσεως Μαΐου, στο μεταξύ, υποχώρησε 51 cents ή 0,7% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 70,56 δολάρια το βαρέλι.
Ακόμα και αν οι ΗΠΑ καταλήξουν σε κάποια συμφωνία με τη Ρωσία για εκεχειρία στην Ουκρανία, οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα χρειαστεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να αρχίσουν να αυξάνονται πάλι οι ρωσικές ενεργειακές εξαγωγές.