Powered by

Επενδύει 10 δις σε έργα που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη η γαλλική δημόσια τράπεζα Bpifrance

Επενδύσεις, ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, μέχρι το 2029 σε έργα που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη θα πραγματοποιήσει η γαλλική δημόσια τράπεζα Bpifrance, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η τράπεζα, καθώς το Παρίσι φιλοξενεί μια παγκόσμια σύνοδο κορυφής για την τεχνολογία.

Η Bpifrance αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι θα επενδύσει απευθείας σε νεοφυείς επιχειρήσεις που αναπτύσσουν μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, σχετική υποδομή και υλικό, όπως τσιπ, καθώς και σε κεφάλαια που υποστηρίζουν τον τομέα και συμβουλεύουν εταιρείες που επιλέγει να επενδύσουν σε αυτόν.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από εβδομάδες αφότου η Κυβέρνηση Τραμπ απέσυρε σχέδιο 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων για επενδύσεις σε υποδομές τεχνητής νοημοσύνης, υπό την ηγεσία του OpenAI και του υποστηρικτή του SoftBank.

Άλλοι προγραμματιστές τεχνητής νοημοσύνης, όπως η μητρική εταιρεία Meta του Facebook, η Google και η Amazon έχουν ανακοινώσει τα δικά τους σχέδια ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Bpifrance στην ανακοίνωση της αναγνωρίζει ένα «πλαίσιο επιτάχυνσης στον παγκόσμιο ανταγωνισμό με αυξανόμενο αριθμό επενδυτικών ανακοινώσεων».

Ωστόσο, η Γαλλία μπορεί να υπερηφανεύεται για «ένα πολύ δυναμικό οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων με πολλές υποσχόμενες εταιρείες» που θα μπορούσαν «να ενισχύσουν τη θέση, την κυριαρχία και την ανταγωνιστικότητα (της Γαλλίας)».

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, και ο Ινδός Πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι, θα φιλοξενήσουν από κοινού συγκέντρωση κυβερνητικών και τεχνολογικών ηγετών στο Παρίσι την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, ως μέρος μιας ευρύτερης συνόδου κορυφής που περιλαμβάνει επίσης πολιτιστικούς θεσμούς και επιστήμονες.

Δειτε Επισης

Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού: Ακόμη 20 τόνους χρυσού αγόρασαν τον Μάιο οι Κεντρικές Τράπεζες
Τα γερμανικά εργοστάσια «φρενάρουν» εν μέσω αβεβαιότητας στο εμπόριο με τις ΗΠΑ
Βιλερουά: Η ισχυροποίηση του ευρώ απειλεί τον στόχο της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό
ΕΚΤ: Καύσωνας και κλιματική κρίση «καίνε» το ΑΕΠ και ανεβάζουν τον πληθωρισμό
Μπέσεντ: Ανταποδοτικός δασμός 10% για περίπου 100 χώρες πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου
«Καμπανάκι» από την Oxford Economics-Η Ε.Ε. κινδυνεύει με εμπορική συρρίκνωση
Πέρασε και από το Κογκρέσο το φορολογικό νομοσχέδιο Τραμπ-«Θα κάνει τις ΗΠΑ διαστημόπλοιο»
Lars Klingbeil: Κορυφαία προτεραιότητα η επαναφορά της Γερμανίας σε τροχιά ανάπτυξης
Πάτησε φρένο ο πληθωρισμός στην Τουρκία-Στο 35,1% τον Ιούνιο
JP Morgan: Η στρατηγική της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων το β’ εξάμηνο-Οι εκτιμήσεις για την Ευρωζώνη