Η ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας στο επίκεντρο συνάντησης ΡΑΕΚ και ΡΑΑΕΥ...«Αμοιβαία προσέγγιση»

Σε κλίμα αμοιβαίας συνεργασίας και κατανόησης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2025, στα γραφεία της ΡΑΑΕΥ στην Αθήνα, συνάντηση μεταξύ της Ολομέλειας της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ)-Κλάδος Ενέργειας και της Ολομέλειας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ).

Οι δύο Ολομέλειες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, την ανανένωση του Μνημονίου Υλοποίησης της Πολυετούς Συνεργασίας τους, καθώς και άλλα ρυθμιστικά ζητήματα που αφορούν στα έργα κοινού ενδιαφέροντος.

Επιβεβαίωσαν, ταυτόχρονα, τη σημασία της συνεργασίας για την αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν στη διασφάλιση της περιφειεακής συνεργασίας και την προώθηση των διασυνοριακών έργων στην περιοχή της Μεσογείου.

Συζητήθηκαν, επίσης, ρυθμιστικά θέματα που αφορούν στο έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Κρήτης, αναλύθηκε η πρόοδος του έργου και η διευθέτηση των σχετικών εκκρεμοτήτων.

Οι δύο Ρυθμιστικές Αρχές διατήρησαν αμοιβαία προσέγγιση επί των θεμάτων που αφορούν στο έργο με βασικό στόχο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησής του προς όφελος των καταναλωτών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΡΑΕΚ, «η επιτυχία της συνάντησης αποτελεί απόδειξη της συνεχούς συνεργασίας των δύο Αρχών οι οποίες με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και βασιζόμενες στη σχετική τεχνογνωσία, τη διεθνή πρακτική και κυρίως τη ρυθμιστική εμπειρία, δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για προώθηση της διασύνδεσης των δύο χωρών, γεγονός που αποτελεί προτεραιότητα».

Δειτε Επισης

Ο χάρτης της ξενοδοχειακής βιομηχανίας στην Κύπρο… Οι μονάδες ανά περιοχή, η δυναμικότητα και τα αστέρια
Ενεργειακό μέλλον της Κύπρου: Aπαιτείται στρατηγική και υπευθυνότητα
Αντίστροφη μέτρηση για τα Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής, Aρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου και Ανάπτυξης Γης 2024
Στο νέο τεύχος του περιοδικού GOLD: Έντεκα Κύπριοι επιχειρηματίες που διαπρέπουν έξω από τα σύνορα της χώρας
Ποιο είναι το CITADEL που προσκρούει στα τείχη-Το αρχιτεκτονικό στυλ και το προφίλ της ανάπτυξης (pics)
Γιώργος Παντελίδης: Μεγάλη ευκαιρία για το κυπριακό επιχειρείν η Προεδρία της Ε.Ε.-Το μήνυμα στις συντεχνίες
Ν. Χριστοδουλίδης: Με εντυπωσιακή θέση στον διεθνή ναυτιλιακό χάρτη η Κύπρος-Τεράστια ανάπτυξη την τελευταία διετία
AstroBank: Αποχωρεί η Executive Director και Head, Corporate, SME and Shipping, Εύη Ρωσσίδου Αντωνιάδου
Deloitte Κύπρου: Ορόσημο για τον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών η εκλογή Γ. Παντελίδη στην προεδρία της ΟΕΒ
Η ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης της χρηματοοικονομικής παιδείας ανάμεσα στους νέους και πώς θα επιτευχθεί