Powered by

Αμελητέες απώλειες στο ΧΑΚ την Τετάρτη

Μικρές απώλειες κατέγραψε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 224,29 μονάδες, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 0,12%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €729.508,03.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 136,16 μονάδες, καταγράφοντας ζημιές 0,16%.

Με εξαίρεση την Εναλλακτική Αγορά που κατέγραψε άνοδο 0,46%, όλοι οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες, έκλεισαν με ζημιές. Η Κύρια Αγορά είχε απώλειες 0,29%, τα Ξενοδοχεία με 0,21% και οι Επενδυτικές Εταιρείες 0,60%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €601.601,03 (τιμή κλεισίματος €4,93 – πτώση 0,40%), της Demetra Holdings με €84.568,59 (τιμή κλεισίματος €1,64 – πτώση 0,61%), της Ελληνικής Τράπεζας με €33.598,75 (τιμή κλεισίματος €4,75 – χωρίς μεταβολή), της Logicom με €3.780 (τιμή κλεισίματος €3,78 – χωρίς μεταβολή) και της Πανδώρα Επενδύσεις με €2.546,03 (τιμή κλεισίματος €0,0745 - άνοδος 3,47%).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 3 κινήθηκαν ανοδικά, 4 καθοδικά και 4 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 163.

Εξάλλου, όπως είναι ήδη γνωστό, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) από το 2012, παρέχει ως Τοπική Αρχή Εγγραφής (ΤΑΕ) Εγκεκριμένου Παρόχου Υπηρεσιών Πιστοποίησης (ΠΥΠ) εγκεκριμένα ηλεκτρονικά/ ψηφιακά πιστοποιητικά για ηλεκτρονικές υπογραφές.

Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι στο πλαίσιο αυτό, το ΧΑΚ παρέχει τα ακόλουθα Εγκεκριμένα Πιστοποιητικά για Ηλεκτρονικές Υπογραφές:Εγκεκριμένα Πιστοποιητικά για Ηλεκτρονικές Υπογραφές (για φυσικό Πρόσωπο), Εγκεκριμένα Πιστοποιητικά για Ηλεκτρονικές Υπογραφές (για φυσικό πρόσωπο που συνδέεται με νομικό πρόσωπο), Εγκεκριμένα Πιστοποιητικά για Ηλεκτρονική Σφραγίδα (για νομικό πρόσωπο).

Φυσικά ή νομικά πρόσωπα που επιθυμούν τη χρήση εγκεκριμένων ηλεκτρονικών/ ψηφιακών πιστοποιητικών μπορούν να τα προμηθεύονται από το Χρηματιστήριο. Το ΧΑΚ, πέραν από τη παροχή εγκεκριμένης ηλεκτρονικής υπογραφής σε συσκευή ΑΔΔΥ (Ασφαλής Διάταξη Δημιουργίας Υπογραφής), δηλαδή USB token, παρέχει και την Απομακρυσμένη Ψηφιακή Υπογραφή (χωρίς USB token – remote digital signature).

Για κάθε τύπο των πιο πάνω εγκεκριμένων πιστοποιητικών (Qualified Certificate), η διαδικασία επικύρωσης είναι διαφορετική. Τα έντυπα καθώς και σχετικές οδηγίες είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου στον ακόλουθο σύνδεσμο (link): https://www.cse.com.cy/el-GR/Electronic-Signatures/

Επιπρόσθετα, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου έχει επεκτείνει τις πιο πάνω δραστηριότητες του καλύπτοντας και τον τομέα της έκδοσης Ηλεκτρονικής Ταυτότητας. Η έκδοση ηλεκτρονικής ταυτότητας είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας του Χρηματιστήριου, στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://trust.jcc.com.cy/cse/signup.xhtml

Οι πιο πάνω πρωτοβουλίες του ΧΑΚ, εντάσσονται στο πλαίσιο της εκ μέρους του διαρκούς διεύρυνσης των παρεχόμενων προϊόντων, αγορών και υπηρεσιών του, προς τους συντελεστές της Αγοράς και τους επενδυτές ευρύτερα, αναγνωρίζοντας την ευρύτερη προσπάθεια για ψηφιοποίηση και μετάβαση στη νέα εποχή.

Για οποιεσδήποτε επιπρόσθετες πληροφορίες ή επεξηγήσεις, το κοινό καλείται να επικοινωνεί με το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Δειτε Επισης

Αύξηση στις τιμές παραγωγού στη γεωργία, μείωση κόστους παραγωγής σε Κύπρο και Ευρωπαϊκή Ένωση
Ημερήσια και εβδομαδιαία κέρδη στο ΧΑΚ
ΚΕΒΕ: Όχι βιαστικές αποφάσεις για συνταγογραφήσεις στο ΓεΣΥ
Πώς θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για το σχέδιο επιδότησης επιτοκίων για στεγαστικά δάνεια με εισοδηματικά κριτήρια
Έγκριση προϋπολογισμού ΚΦΙΚΒ και τροπολογία για καλύτερη αξιοποίηση κονδυλίων
Μικρή άνοδος την Πέμπτη στο ΧΑΚ
Πρώτη ετήσια συνάντηση...Η έρευνα, η καινοτομία και η γνώση στη διάθεση του αγροτικού τομέα
Τι περιμένουν οι φορείς της οικονομίας από την φορολογική μεταρρύθμιση και οι ανησυχίες για την πράσινη φορολογία
Πέμπτη πιο ψηλή στην Ε.Ε. η κατά κεφαλή παραγωγή αστικών αποβλήτων στην Κύπρο
Πρωταθλήτρια Ευρώπης στη μείωση της ανεργίας των νέων η Κύπρος τη διετία 2023-2024