Ενδυνάμωση, ελπίδα και έμπνευση στο συνέδριο για άτομα με εμπειρία καρκίνου «Πιο δυνατοί μαζί» του ΠΑΣΥΚΑΦ

Με απόλυτη επιτυχία και συγκινητική ανταπόκριση ολοκληρώθηκε το 2ο Συνέδριο για άτομα με εμπειρία καρκίνου με τίτλο ‘Πιο δυνατοί μαζί’ του ΠΑΣΥΚΑΦ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου 2025 στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia.

Το Συνέδριο αποτέλεσε ένα φάρο ελπίδας, προσφέροντας στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, να αντλήσουν δύναμη και να ενισχύσουν την ψυχική τους ανθεκτικότητα μέσα από ουσιαστικές συζητήσεις και βιωματικά εργαστήρια.

Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με την προσέλευση των συμμετεχόντων και την επίσημη έναρξη στις 18:00, παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ενότητας και της ενδυνάμωσης.

Σημαντικοί ομιλητές, μεταξύ των οποίων οι Ευρωβουλευτές κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλας και κ. Γιώργος Γεωργίου, καθώς και η Δρ. Άννα Αχιλλεούδη, Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΠΑΣΥΚΑΦ, τόνισαν τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και της συλλογικότητας.

ΠΑΣΥΚΑΦ1

Η βραδιά κορυφώθηκε με μια συγκινητική ομιλία της κας Στέλλας Κυριακίδου, τέως Επιτρόπου Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ε.Ε., η οποία παρουσίασε το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Καταπολέμησης του Καρκίνου και την προοπτική μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας.

Ο ενθουσιασμός ήταν διάχυτος όταν ο κ. Μάριος Κουλούμας, Επίτιμος Πρόεδρος του ΟΣΑΚ, μίλησε για την αστείρευτη δύναμη των ατόμων που ζουν με την εμπειρία του καρκίνου και τα δικαιώματά τους.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μηνύματα ελπίδας και την τιμητική διάκριση προσωπικοτήτων που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην υποστήριξη των ατόμων με καρκίνο.

ΠΑΣΥΚΑΦ3

Το δεύτερο μέρος του Συνεδρίου, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, επικεντρώθηκε στην πρακτική ενδυνάμωση των συμμετεχόντων μέσα από καινοτόμα εργαστήρια και διαδραστικές συζητήσεις.

Το απόγευμα, θεματικές όπως «Ενισχύω την ψυχική μου υγεία», «Φροντίζω εμένα για να μπορώ να φροντίζω εσένα», «Αυτοπεποίθηση και σεξουαλικότητα» και «Είναι δικαίωμά μου» έδωσαν στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να εξερευνήσουν νέες προοπτικές αυτοφροντίδας και σωματικής υγείας.

ΠΑΣΥΚΑΦ2

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου, το κλίμα ήταν εμψυχωτικό και γεμάτο έμπνευση. Οι συμμετέχοντες αποχώρησαν με ανανεωμένη αίσθηση δύναμης, έχοντας αποκτήσει πολύτιμα εργαλεία για να συνεχίσουν τη ζωή τους με ελπίδα και αυτοπεποίθηση. Το Συνέδριο απέδειξε ότι, μέσα από τη γνώση, την αλληλεγγύη και τη θετική διάθεση, κάθε δυσκολία μπορεί να μετατραπεί σε πηγή εσωτερικής δύναμης και νέων ευκαιριών.

  • Οργανωτής: ΠΑΣΥΚΑΦ
  • Αργυροί Χορηγοί: GCP, Roche, MSD
  • Χάλκινοι Χορηγοί: Pfizer, NOVARTIS, GEORGE PETROU LTD
  • Υποστηρικτές: UCLan Cyprus, CPO, VICHY, URIAGE, Drogopharma, Bio-Oil, LACTACYD
  • Συντονιστής: IMH

Δειτε Επισης

Το Andrey & Julia Dashin’s Foundation ήταν χρυσός χορηγός του φιλανθρωπικού δείπνου του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος
Νέο ερευνητικό έργο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με χρηματοδότηση €200.000 από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας
Πράσινο φως από τη γενική συνέλευση της ΑΕΛ για συμμετοχή του Andrew Budzinski στο μετοχικό κεφάλαιο
Σεμινάριο Harris Kyriakides: «Latest Developments in Banking Litigation»
Έμπρακτη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του «ΘΑλΕΙΑ2021-2027»-Τα σχέδια που έρχονται
Έκκληση ΣΥ.ΚΕ.Α.Α. προς βουλευτές: Μην επιβραβεύσετε την ανισότητα, προστατέψτε τους ασθενείς
Σημαντικό βήμα για επέκταση του παγκόσμιου δικτύου του AUB Mediterraneo-Υπέγραψε MoU με το Πανεπιστήμιο Jiliang Κίνας
Καινοτόμα φωτονικά κυκλώματα για τα δίκτυα 6G-Νέο έργο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με χρηματοδότηση ΙδΕΚ
EY Κύπρου και CIM Cyprus Business School ενώνουν δυνάμεις και παρουσιάζουν το πρόγραμμα EY Learn & Earn
Partners: 30 χρόνια πορείας, δημιουργίας και αλλαγής στον χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας στην Κύπρο