Powered by

Στο 2,9% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Κύπρο τον Ιανουάριο

Στο 2,9% μειώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Κύπρο τον Ιανουάριο του 2025, από 3,1% τον Δεκέμβριο του 2024, ενώ πανευρωπαϊκά παρέμεινε σχετικά σταθερός (2,5% από 2,4% στην ευρωζώνη και 2,8% από 2,7% στην Ε.Ε.), σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκριτικά, έναν χρόνο νωρίτερα, τον Ιανουάριο του 2024, ο ετήσιος πληθωρισμός στην Κύπρο ήταν αρκετά χαμηλότερος στο 2,1%, ενώ στην ευρωζώνη βρισκόταν στο 2,8% και στην Ε.Ε. στο 3,1%.

Μεταξύ των κρατών μελών, τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Δανία (1,4%), την Ιρλανδία, την Ιταλία και τη Φινλανδία (όλα 1,7%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Ουγγαρία (5,7%), τη Ρουμανία (5,3%) και την Κροατία (5,0%).

Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2024, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε οκτώ κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε τέσσερα και αυξήθηκε σε δεκαπέντε.

Τη μεγαλύτερη συμβολή στον ετήσιο πληθωρισμό της ευρωζώνης, τον Ιανουάριο του 2025, είχαν οι υπηρεσίες (+1,77 ποσοστιαίες μονάδες), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (+0,45 πμ), την ενέργεια (+0,18 πμ) και τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+0,12 πμ).

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαία βάση κέρδη 0,9% στο ΧΑΚ
Επαναλειτουργεί το σύστημα Tax For All στις 21 Ιουλίου...Οι νέες προθεσμίες από το Τμήμα Φορολογίας
27 κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις επί θητείας Κ. Πετρίδη ως υπουργού Εσωτερικών-Όσα κατέθεσε στο Δικαστήριο
Αd hoc Επιτροπή από τον Σεπτέμβριο για την φόρμουλα υπολογισμού της κρατικής χορηγίας προς Δήμους
Αντίστροφη μέτρηση για την φορολογική μεταρρύθμιση-Αυτά είναι τα έξι νομοσχέδια που τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση
Προϋπολογισμός Ε.Ε.: Ποιοι κερδίζουν από την κατανομή δισεκατομμυρίων-Πόσα εξασφαλίζει η Κύπρος
Άνοδος 1,33% στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Ιούνιο
Ενισχύουν τη συνεργασία τους στον τομέα της έρευνας και καινοτομίας Κύπρος και Μάλτα-Υπέγραψαν MoU
Σταθεροποιητικές τάσεις την Πέμπτη στο ΧΑΚ
Άνοδος 0,5% στον εναρμονισμένο πληθωρισμό τον Ιούνιο και 1,6% το πρώτο εξάμηνο