Στα σκαριά η εξαγορά της Just Eat από την ολλανδική Prosus-Μεγάλο deal 4,1 δισ. ευρώ

Στην εξαγορά της ευρωπαϊκής εταιρείας παράδοσης φαγητού Just Eat Takeaway.com ετοιμάζεται να προχωρήσει ο ολλανδικός επενδυτής τεχνολογίας Prosus σε μια συμφωνία που θα γίνει εξ ολοκλήρου  με μετρητά, θα έχει αξία άνω των 4 δισ. ευρώ και θα οδηγήσει στη διαγραφή της ευρωπαϊκής εταιρείας παράδοσης φαγητού από τις δημόσιες αγορές.

Η προσφορά αποτιμά τις μετοχές της Just Eat στα 20,3 ευρώ έκαστη, αντιπροσωπεύοντας premium 63% σε σύγκριση με την τιμή κλεισίματος της εταιρείας την Παρασκευή και premium 49% σε σχέση με το μέσο σταθμισμένο σε όγκο ασφάλιστρο τριών μηνών, ανέφερε η εταιρεία σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Οι μετοχές της Just Eat αυξήθηκαν περισσότερο από 54% με την είδηση, σημειώνοντας νέο υψηλό 52 εβδομάδων. Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Delivery Hero αυξήθηκαν κατά 3,6%, ενώ η Prosus ενισχύθηκε κατά 7,8%.

Η Just Eat Takeaway.com με έδρα το Άμστερνταμ δραστηριοποιείται σε 17 διεθνείς αγορές, συνδέοντας 61 εκατομμύρια πελάτες με περισσότερους από 356.000 τοπικούς συνεργάτες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Prosus, Fabricio Bloisi, δήλωσε τον Ιανουάριο ότι η εταιρεία έχει κοντά στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια για να δαπανήσει και είναι έτοιμη να αναπτυχθεί στην Ευρώπη.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την ένταξη της Just Eat Takeaway.com στον όμιλο Prosus και την ευκαιρία να δημιουργήσουμε έναν ευρωπαϊκό πρωταθλητή τεχνολογίας», δήλωσε ο  Bloisi και πρόσθεσε:

«Πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός των ισχυρών τεχνικών και επενδυτικών δυνατοτήτων της Prosus με την ηγετική θέση της Just Eat Takeaway.com σε βασικές ευρωπαϊκές αγορές θα δημιουργήσει σημαντική αξία για τους πελάτες, τους οδηγούς, τους συνεργάτες και τους μετόχους μας».

Δειτε Επισης

Η ΕΚΟ στήριξε το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ως μέγας χορηγός για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά (pics)
Η Zooki παρουσιάζει το νέο Magnesium Zooki-Ο πιο απολαυστικός τρόπος να χαλαρώσεις, να ανακάμψεις και να επαναφορτιστείς
Θρίαμβος της Hyundai στο Ράλι Ακρόπολις, με 1η και 3η θέση στο βάθρο των νικητών
Toyota Gazoo Racing: Οδηγεί την κούρσα του WRC μετά το Ράλι Ακρόπολις
Σημαντική διάκριση για το Hyundai IONIQ 5 N… Βραβεύτηκε ως Five-Star Car
Διπλή αναγνώριση για τη Hyundai στα βραβεία Autotrader Drivers’ Choice Awards 2025
Διεθνείς διακρίσεις για το φυσικό μεταλλικό νερό ΚΥΚΚΟΣ
Παραδόθηκαν από την CTC Automotive οι νέες ηλεκτρικές λιμουζίνες κυβερνητικών αξιωματούχων
Defender Experience: Η πολυτελής περιπέτεια που ξεπερνά κάθε προσδοκία
Το νέο Lexus ES επαναπροσδιορίζει την πολυτέλεια και τη φινέτσα