Powered by

Γερμανία: Σε υψηλό εννέα μηνών ο σύνθετος δείκτης PMI το Φεβρουάριο

Η δραστηριότητα του γερμανικού ιδιωτικού τομέα ενισχύθηκε το Φεβρουάριο, με οδηγό τον κλάδο των υπηρεσιών αλλά και την βελτιωμένη εικόνα στη μεταποίηση, όπως έδειξαν τα στοιχεία της έρευνας των δεικτών PMI που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI της S&P Global – ο δείκτης που συνδυάζει μεταποίηση και υπηρεσίες – ενισχύθηκε στις 51,0 μονάδες το Φεβρουάριο από 50,5 μονάδες τον Ιανουάριο, σκαρφαλώνοντας σε υψηλό εννέα μηνών, σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία της έρευνας.

Το επίπεδο των 50 μονάδων διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η μέτρηση ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τον δείκτη στις 50,8 μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

«Η οικονομία φαίνεται να επιστρέφει σε αναπτυξιακή τροχιά», σχολίασε ο Cyrus de la Rubia, επικεφαλής οικονομολόγος της Hamburg Commercial Bank.

Ο δείκτης PMI για τον κλάδο των υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 52,2 μονάδες από 52,5 μονάδες τον Ιανουάριο, χάνοντας την εκτίμηση των αναλυτών που τον τοποθετούσαν στις 52,5 μονάδες.

Την ίδια στιγμή, ο μεταποιητικός δείκτης βελτιώθηκε αν και παρέμεινε κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων. Ειδικότερα, ο δείκτης σκαρφάλωσε στις 46,1 μονάδες από 45,0 μονάδες, ξεπερνώντας την εκτίμηση των αναλυτών που περίμεναν να διαμορφωθεί στις 45,5 μονάδες.

Δειτε Επισης

Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες πριν τους δασμούς Τραμπ
Xρυσός: Υποχωρεί εν αναμονή Fed και συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας στην Ελβετία
Σε θέση μάχης για τον εμπορικό πόλεμο η Κίνα-Μειώνει το βασικό επιτόκιο στο 1,4%
Reuters: Θύελλα στην παγκόσμια οικονομία από τους δασμούς Τραμπ
Η ώρα της κρίσης για τη Fed-Το δίλημμα Πάουελ και η ετυμηγορία για τα επιτόκια
Ρεκόρ στο εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ-«Πυρετός» εισαγωγών πριν τους δασμούς Τραμπ
Choose Europe for Science: Πρόκληση φον ντερ Λάιεν-Μακρόν στους ξένους επιστήμονες...Κίνητρα 500 εκατ. ευρώ
SocGen: Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας μεγαλύτερο σοκ για την οικονομία από τους δασμούς
Τουρκία: Επιβράδυνση πληθωριστικών πιέσεων-Υποχωρεί η λίρα
Μηδένισε ο πληθωρισμός στην Ελβετία τον Απρίλιο