powered by

EKK: Αυξάνονται οι περιπτώσεις υποβολής ενημερωτικού δελτίου στην αγγλική γλώσσα

Αυξάνεται ο αριθμός των περιπτώσεων στις οποίες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) ΕΚΚ θα αποδέχεται τη σύνταξη ενός ενημερωτικού δελτίου στην αγγλική γλώσσα. Η ΕΚΚ δημοσίευσε σήμερα Δήλωση Πολιτικής για την τροποποίηση των αποδεκτών γλωσσών για ένα ενημερωτικό δελτίο (διαθέσιμη εδώ).

Η βασικότερη αλλαγή αφορά στις περιπτώσεις που γίνεται προσφορά τίτλων στο κοινό ή επιδιώκεται εισαγωγή για διαπραγμάτευση σε οργανωμένη αγορά μόνο στη Δημοκρατία, όπου οι αποδεκτές γλώσσες για ένα ενημερωτικό δελτίο θα είναι τα ελληνικά ή τα αγγλικά, η οποία συνηθίζεται στη σφαίρα των διεθνών οικονομικών.

Επιπλέον, η ΕΚΚ απαιτεί η περίληψη του ενημερωτικού δελτίου να είναι διαθέσιμη και στην ελληνική γλώσσα.

Η Δήλωση Πολιτικής αφορά τις οντότητες που αναλαμβάνουν προσφορά τίτλων στο κοινό ή επιδιώκεται εισαγωγή για διαπραγμάτευση σε οργανωμένη αγορά:

  • μόνο στην Κύπρο, όταν είναι το κράτος - μέλος καταγωγής.
  • σε ένα ή περισσότερα κράτη - μέλη εκτός από την Κύπρο, όπου η Κύπρος είναι το κράτος - μέλος καταγωγής.
  • σε περισσότερα από ένα κράτος - μέλος συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, όπου η Κύπρος είναι το κράτος - μέλος καταγωγής.
  • σε περισσότερα από ένα κράτος - μέλος συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, όπου η Κύπρος είναι το κράτος μέλος - υποδοχής.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΚ Δρ. Θεοχαρίδης δήλωσε: «Στην περίπτωση της έκδοσης Ενημερωτικού Δελτίου στην αγγλική γλώσσα θα γίνεται και περίληψή του στην ελληνική γλώσσα, η οποία θα περιέχει βασικές πληροφορίες για τη λήψη επενδυτικής απόφασης. Στόχος μας είναι να διασφαλιστεί η προστασία των επενδυτών με αναλογικό τρόπο.»

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης: Ακαδημαϊκό κέντρο ευρωπαϊκού επιπέδου και με διεθνή αντίκτυπο το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Αρχιτεκτονικό και ακαδημαϊκό επίτευγμα η νέα πτέρυγα του EUC-«Empowering greatness»
Μαρίνα Χατζημανώλη: Tα γαλάζια επαγγέλματα ευκαιρία πετυχημένης σταδιοδρομίας
Σημαντική η συνεισφορά του Πανεπιστημίου Κύπρου σε εκπαίδευση, έρευνα, οικονομία-Στον ΠτΔ η μελέτη αποτυπώματος
Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για διεκδίκηση υποτροφιών για μεταπτυχιακά σε κλάδους της ναυτιλίας
Παν. Νεάπολις Πάφος-Δημοκρίτειο Παν. Θράκης: Νέο κοινό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη Διοίκηση Έργου
Το Jeep Club CY και ο ΠΑΣΥΚΑΦ διοργανώνουν για 4η συνεχή χρονιά τη φιλανθρωπική εκδήλωση «Jeep Invasion 4» στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Η κυπριακή Generation Z μιλάει: Τα πρώτα ευρήματα από την εμβληματική έρευνα του Λεωνίδα Αλεξάνδρου
Η νέα ευρωπαϊκή αρχή AMLA αλλάζει το τοπίο της συμμόρφωσης
Τα METRO Supermarkets στο πλευρό του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου