Powered by

Ευρείες μειώσεις στον φόρο εισοδήματος...Πώς επιχειρεί να ενισχύσει την ανάπτυξη η κυβέρνηση της Ινδίας

Η Υπουργός Οικονομικών της Ινδίας παρουσίασε το Σάββατο ευρείες μειώσεις στον φόρο εισοδήματος, καθώς η Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού, Ναρέντρα Μόντι, προσπαθεί να ενισχύσει την κατανάλωση και να αναζωογονήσει την επιβραδυνόμενη ανάπτυξη της οικονομίας.

Η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου προβλέπεται να αναπτυχθεί το τρέχον οικονομικό έτος με τον πιο αργό ρυθμό από την εποχή της πανδημίας COVID – 19, αφού πέρσι η ανάπτυξη ξεπέρασε το 8%.

Οι καταναλωτές έχουν επιβαρυνθεί από τον υψηλό πληθωρισμό των τροφίμων και την αδύναμη αύξηση των μισθών, δύο παράγοντες που επηρεάζουν την αστική κατανάλωση.

«Η νέα δομή θα μειώσει σημαντικά τους φόρους της μεσαίας τάξης και θα αφήσει περισσότερα χρήματα στην διάθεση τους, ενισχύοντας την κατανάλωση των νοικοκυριών, την αποταμίευση και τις επενδύσεις», δήλωσε η Υπουργός Οικονομικών, Nirmala Sitharaman, κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού του έτους στο κοινοβούλιο.

«Οι κλίμακες και οι συντελεστές (φορολογίας) αλλάζουν σε όλους τους τομείς προς όφελος όλων των φορολογουμένων», σημείωσε.

Η Υπουργός Οικονομικών είπε ότι τα φυσικά πρόσωπα που κερδίζουν ετήσιο εισόδημα έως 1,2 εκατομμύρια ρουπίες (13.800 δολάρια) θα απαλλάσσονται πλέον ουσιαστικά από την καταβολή φόρου εισοδήματος.

Αυτό το ποσό σχεδόν διπλασιάζει το προηγούμενο αφορολόγητο όριο των 700.000 ρουπιών.

Ανακοινώθηκαν, επίσης, περικοπές για ένα νεότερο σύστημα που εισήχθη το 2020, με τα ετήσια εισοδήματα από 1,6 εκατ. ρουπίες έως 2,4 εκατ. ρουπίες να προσελκύουν πλέον φορολογικό συντελεστή μεταξύ 20% και 25%, από τον προηγούμενο συντελεστή 30%.

«Η μεσαία τάξη παρέχει δύναμη για την ανάπτυξη της Ινδίας», δήλωσε η Sitharaman.

Οι αλλαγές θα έχουν ως αποτέλεσμα η ινδική Κυβέρνηση να χάσει έσοδα ύψους 1 τρισεκατομμυρίου ρουπίων (11,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων), πρόσθεσε.

Η Ινδία θα εμφανίσει έλλειμμα 4,8% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος κατά το τρέχον οικονομικό έτος, κάτω από το 4,9% που προβλεπόταν κατά τη διάρκεια του περσινού προϋπολογισμού, πιθανότατα υποβοηθούμενο από τις χαμηλότερες κεφαλαιουχικές δαπάνες.

Δειτε Επισης

Η Ε.Ε. παρατείνει τα οικονομικά περιοριστικά μέτρα κατά της Ρωσίας για άλλους έξι μήνες
Σε χαμηλό τετραετίας το δολάριο-Αυξάνεται η αισιοδοξία για εμπορικές συμφωνίες και μειώσεις επιτοκίων
Ιταλία: Αμετάβλητος ο πληθωρισμός κάτω από τον στόχο του 2% της ΕΚΤ
Γερμανία: Χαμηλότερη των εκτιμήσεων η αύξηση στις λιανικές πωλήσεις τον Μάιο
Άλμα για την βρετανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο πριν τους δασμούς Τραμπ
Νέα άνοδος για τον χρυσό με το βλέμμα στα εμπορικά deals και το φορολογικό νομοσχέδιο Τραμπ
Καναδάς: Ακυρώνει φόρο σε τεχνολογικούς κολοσσούς ενόψει συμφωνίας με τις ΗΠΑ για το εμπόριο
Βρέθηκε αγοραστής για την TikTok στις ΗΠΑ-Αναμένεται έγκριση από Κίνα
Πώς οι αβεβαιότητες του εμπορικού πολέμου δυσκολεύουν την προσπάθεια της ΕΚΤ
Αδειάζει η κλεψύδρα για εμπορική συμφωνία Ε.Ε. με ΗΠΑ-Εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία Ντόναλντ Τραμπ