Θέλει ενίσχυση σχέσεων με Κύπρο για εμπόριο, τουρισμό και επικοινωνίες η Βουλγαρία

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης, είχε πρόσφατα διμερή συνάντηση στο περιθώριο συναντήσεών του στην Πολωνία στις 13 Φεβρουαρίου 2025 με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών της Βουλγαρίας, Grozdan Karadjov.

Κατά τη συνάντηση, ο τελευταίος εξέφρασε την ικανοποίησή της χώρας του για τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία στον τομέα των μεταφορών.

Αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που οι δυο χώρες έχουν ενώπιόν τους μέσω της συμμετοχής τους στον Ευρωπαϊκό Διάδρομο Μεταφορών της Βαλτικής Θάλασσας, της Μαύρης Θάλασσας και του Αιγαίου Πελάγους, επιδεικνύοντας ενδιαφέρον στην ενίσχυση του διμερούς εμπορίου και στον τομέα του τουρισμού, των επικοινωνιών και της ψηφιακής συνδεσιμότητας για το μέλλον.

Ο κ. Βαφεάδης ευχαρίστησε τον κ. Karadjov και υπογράμμισε ότι η συνεχιζόμενη συνεργασία στους βασικούς αυτούς τομείς δεν θα ωφελήσει μόνο τις δύο χώρες, αλλά θα συμβάλει και στην ευρύτερη περιφερειακή σταθερότητα.

Τόνισε, επίσης, ότι η ενίσχυση των υποδομών μεταφορών και της ψηφιακής συνδεσιμότητας δημιουργεί νέες προοπτικές για το εμπόριο, το οποίο αποτελεί βασικό μοχλό οικονομικής ανάπτυξης.

Οι δυο πολιτικοί συμφώνησαν ότι οι χώρες τους μοιράζονται κοινές αξίες και προσδοκίες για ένα βιώσιμο μέλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεσμεύτηκαν να διατηρήσουν τη συνεργασία τους, διασφαλίζοντας ότι θα είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν μελλοντικές προκλήσεις και να αξιοποιήσουν από κοινού τις τις αναδυόμενες ευκαιρίες.

Δειτε Επισης

Περισσότερα από 80 έργα κόστους άνω του €1 δις για την πόλη και επαρχία Λευκωσίας-Οι ανακοινώσεις Χριστοδουλίδη
Νέος συνέταιρος στην PwC Κύπρου ο Γιώργος Κωνσταντινίδης-Το who is who και πότε εντάσσεται στον Συνεταιρισμό
Aqua Residences: Οικιστικοί πύργοι €40 εκατ. στην περιοχή των πρώην διυλιστηρίων Λάρνακας
Στα €551,2 εκατ. το πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης το πρώτο πεντάμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Μ. Χριστοδουλίδης: Ψήφος εμπιστοσύνης στο ΧΑΚ και στην οικονομία η πρόθεση εισαγωγής μετοχών της Eurobank στο Χρηματιστήριο
Καλοκαιρινά pop-up καταστήματα στο My Mall Λεμεσού-Η απόλυτη εμπειρία αγορών επιστρέφει
Ανανεώνουμε το σαλόνι μας με καλοκαιρινές πινελιές
Δασμοί Τραμπ: Σε ισχύ η μειωμένη επιβάρυνση 10% για τα βρετανικά αυτοκίνητα-Διατηρείται το 25% για την Ιαπωνία
Αν. Ορθοδόξου: Οι εργαζόμενοι από τρίτες χώρες και η ανάγκη περαιτέρω απλοποίησης των διαδικασιών απασχόλησης
Lordos Hotels: Στα σκαριά η ανακαίνιση του Golden Bay-Οι επενδύσεις που έγιναν στα ξενοδοχεία του ομίλου