powered by

ΕΒΕΑ: Μνημόνιο συνεργασίας με «Αγία Νάπα 2030» και ενίσχυση υποψηφιότητας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2025 υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του «Οργανισμού Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Αγία Νάπα 2030» και του «Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ)».

Τη Συμφωνία επικύρωσαν οι Προέδροι των δύο φορέων, κύριος Γιάννης Καρούσος και κύριος Χαράλαμπος Μανώλη αντίστοιχα.

Η συνεργασία αυτή ενισχύει την υποψηφιότητα της Αγίας Νάπας για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2030, αναδεικνύοντας τα πολλαπλά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη που θα προκύψουν για την ευρύτερη περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου.

Μέσω του Μνημονίου, οι δύο οργανισμοί δεσμεύονται να εργαστούν από κοινού για την προώθηση της υποψηφιότητας, την ενίσχυση της πολιτιστικής ανάπτυξης και τη δημιουργία ενός ισχυρού οικονομικού οικοσυστήματος, στηρίζοντας τον τουρισμό, τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες της περιοχής.

MOU -1 (3)

Ο κύριος Γιάννης Καρούσος δήλωσε «Η σημερινή συμφωνία αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα προς την επίτευξη του κοινού μας στόχου. Η συνεργασία μας με το ΕΒΕΑ ενδυναμώνει τη διεκδίκησή μας και αξιοποιεί στο έπακρο τις πολιτιστικές και οικονομικές δυνατότητες της περιοχής μας.»

Αντίστοιχα, ο κύριος Χαράλαμπος Μανώλη επεσήμανε: «Η υποψηφιότητα της Αγίας Νάπας για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για ανάπτυξη και την προβολή της περιοχής. Το ΕΒΕΑ στηρίζει δυναμικά αυτή την προσπάθεια και προσβλέπει σε μια αποδοτική συνεργασία

Η υπογραφή του Μνημονίου σηματοδοτεί την απαρχή μιας στρατηγικής σύμπραξης η οποία θα διαμορφώσει ένα καινοτόμο και βιώσιμο πολιτιστικό και οικονομικό όραμα για την Αγία Νάπα και την περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου.

Δειτε Επισης

Άνοιξε δίαυλος στο πεδίο των επενδύσεων με την Συρία-Πιθανή επίσκεψη επιχειρηματικής αντιπροσωπείας στην χώρα
Κοινή επιθυμία για παράρτημα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Κύπρο
Αλέξης Βαφεάδης: Νέος εργολάβος για τον δρόμο Πάφου-Πόλεως τον Σεπτέμβριο...«Δεν έχουμε χάσει λεφτά»
Και σήκωσέ τα να δω, τα τροπαία ψηλά στον ουρανό... Έφερε στην Κύπρο τα κύπελλα Europa και Conference League η Stoiximan
Golden Leaves Cyprus Crematorium: Κάνει το πρώτο αποτεφρωτήριο στην Κύπρο με κόστος κατασκευής τέσσερα εκατ. (pics)
Η συγκινητική βραδιά μνήμης και τιμής για τον Μιχαλάκη Λεπτό...Οραματιστής, μέντορας, σπουδαίος δάσκαλος(pics)
Οικιστική ανάπτυξη €10 εκατ. από την Celicandia στην Πέγεια
EKK: Αυξάνονται οι περιπτώσεις υποβολής ενημερωτικού δελτίου στην αγγλική γλώσσα
H Κύπρος στο δρόμο της ενεργειακής μετάβασης-Ημερίδα από τις Sungrow και SP Green Energy
Πρωτοβουλία ορόσημο που αναδιαμορφώνει το επιχειρηματικό τοπίο των UHNW οικογενειών στην Ινδία